Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Eltérítés

Az összeesküvés- elmélet-gyártók most is előnyben vannak.

Olvastam egy figyelemre méltó véleményt a Fidesz tapolcai időközi választási veresége után, amely arról szólt, hogy a kormánypárt kudarcát elsősorban a falvakban elért gyenge eredménye okozhatta, ez pedig közvetlen összefüggésben lehet azzal, hogy a polgármesterek ma már nem olyan lelkesek, miután legtöbbjük fizetése súlyos tízezrekkel csökkent az új ciklusban. A kapcsolat valós lehet, a községek első embereinek ugyanis ha akarják, van hatásuk arra, mely pártokra hányan szavaznak. A kabinet ettől függetlenül köti az ebet a karóhoz, s már látszik, hogy a Boldog István fideszes képviselő által a polgármesteri fizetésemelésre benyújtott indítványból sem lesz semmi.

A béreket rendezni persze nem a voksokért kellene, hanem józan megfontolásból, a Miniszterelnökség mindenesetre még tovább ment, amikor tulajdonképpen utasításba adta a kormányhivataloknak, hogy mondják ki: törvénytelen több önkormányzat gyakorlata. Mintegy félszáz helyen ugyanis 30 százalékkal megemelték a polgármesteri jussot arra hivatkozva, hogy azt a törvény a helyettes államtitkárok juttatásához köti, amit a miniszter megemelhet. Az ügynek két furcsasága van, az egyik, hogy a képviselő-testületek már hónapokkal ezelőtt meghozták döntésüket, s törvényességi észrevételt akkor nem kaptak. A másik, hogy a T. Ház decemberben módosította a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényt, amely azóta kimondja, hogy a fizetéseltérítést tartalmazó paragrafust is alkalmazni kell a főállású polgármesterekre.

Az összeesküvéselmélet-gyártók most is előnyben vannak: Lázár János Quaestor-ügyben hazugságot állított Győrről, most pedig elővezet egy olyan jogértelmezést, ami csak egy nagy halat érint: Borkai Zsolt győri polgármestert. Én szeretek tényszerűbb teóriákban hinni, úgyhogy egyszerűen csak nem értem, mi folyik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzelem!

Magyarfoci – igen, így egybeírva, mert ez egy külön értelmű szó. Tovább olvasom