Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 28°C Még több cikk.

Bugyikérdés

A jövő bírósági alkalmazottja nem visel színes csatot.
Egy kézikönyv legtöbbször vagy azért hosszú, mert ostobának tekintik a fogyasztót, vagy mert 8 milliót fizettek érte. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem is terjedelmes útmutatást adott a bírói hivatalnak, milyenek legyenek a kiépítés alatt álló ügyfélközpontok. Az OBH emberei ugyanis egy ideje kérdőíveikkel poroszkálják be a hon minden zegzugát, így válhatott világossá, hogy amíg fel nem állnak mindenütt az ügyfélbarát ügyfélközpontok, addig ítélhet a bíró bárhogy, az ügyfél fortyogni fog. A HVG által megszerzett arculati kézikönyv, a „Design alapok" elkészítéséhez a MOME két hónapig vizsgált öt bíróságot, s megállapította, hogy a gyorsabb és hatékonyabb ügyintézés jobb, mint a lassú és a nehézkes.

Ám ismertté az ügyfélszolgálati dolgozók egységes megjelenése tette, a jövő bírósági alkalmazottja ugyanis nem visel színes csatot és műkörmöt, nem használ erős parfümöt, a borostás férfi pedig menjen határvadásznak, emellett a fehér vagy testszínű melltartó, a testszínű vagy fekete harisnyanadrág, bokafix és pontosan heti öt bugyi a javallott, eltérni ettől nem ügyfélbarát dolog. Persze rejtély, hogyan ellenőrzik és egyáltalán milyen balkanyarral került a fehérnemű a hivatali öltözködés elemei közé. Aztán rájöttem. Két teljes hónapig törtem a fejem, s megvizsgáltam húsz bírósági intézményt. Végül eljutottam a letisztult megoldásig. Ez bizony egy kapitális baromság.

Sok tanulmány születik csak azért, hogy valakinek pénzt adjanak érte. De én kevesebbért megmondom, hogy több ügyintéző kéne, akiket emberi módon megfizetnek, elkelne a használhatóbb technika, sok helyen a jobb állapotú épület, az akadálymentes környezet s a folyosói klíma. Végül egy kézikönyv, amiben mindez benne van, hogy se az idő, se a pénz ne menjen el ostoba álproblémákra, csatokra, bugyikra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatom

Tiltottak bennünket, de átvészeltük. Tovább olvasom