Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Blöff

Ha a magyar egészségügyről van szó, mindenki mer nagyot álmodni.

Az még megvan, hogy kitiltanák a maszek betegeket a közkórházakból? És az, hogy az állam támogatná a magánkórházakat, ha valakinek kedve szottyan ilyet építeni? És arra emlékeznek, hogy több lesz a népegészségügyi szűrés? Hogy felejthették el, hogy jön a szakorvos-minimálbér és az -életpályamodell is? De a január eleji bejelentés csak nem veszett el, hogy megkétszerezné a kormány a lombikbébiprogram finanszírozását?

Az isten szerelmére, minek járatja Zombor Gábor a száját, ha már ahhoz is keresőprogram kell, hogy felidézzék a rövidülő kórházi várólistákról szóló bejelentést? Az egész rendszer most alakul át, varázsütésre szűnik meg a kórházak adóssága, az orvosok, nővérek elvándorlása, a diagnosztikai vizsgálatok várólistája...

Mi pedig lassan felébredhetnénk.

Az egészségügyi államtitkár alig fél év alatt szebb álmot ígért, mint eddig bármelyik elődje. Igaz, őket sem kellett félteni, mert ha az egészségügyről van szó, mindenki mer nagyot álmodni. Elvárva persze azt is, hogy a sürgősségi osztályon eltöltött hat, hat és fél óra elég lesz arra, hogy a tisztelt beteg belássa: a politika erőfeszítése önmagában kevés, a rendszer az „elmúltnyolcévekben" züllött le, a rendbetételt pedig maguk az érintettek hátráltatják.

Nem kell orvosi diploma ahhoz, hogy egy valamirevaló politikus az első PR-óráján megtanulja: ha közvélemény-kutatásilag baj van, a legjobb orvosság az egészségügyet előkapni.

Mert ha utcára is vonul néhány ezer ápoló és orvos – ahogy tegnap tette –, még mindig ott van a hálapénz, a részeg beteghordó vagy a maszekoló orvos esete adu ászként. Egyedül a kórházi trezorokat ne vegyék elő, mert még kiderül, hogy mégiscsak volt egy blöff, amit a kitalálója is komolyan vett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszedelmes (v)iszonyok

Hogy a nemzeti hajó kapott léket vagy csak a fürdőkádból húzták ki a dugót, a süllyedés szempont-… Tovább olvasom