Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Áprilisi tréfa

Megjegyzem, a hóból és a tréfából is megárt a sok. Az ilyen áprilisi durvaságokat pedig mellőzni is lehetne.
Ilyen sem volt még, hogy a nyuszi szánkóval érkezzen. Én legalábbis a mostanit megelőzően nem emlékszem fehér húsvétra. Sopronban ráadásul tegnap ismét havazott. Miközben igyekeztem kiszabadítani az autót a hó alól, az járt a fejemben: ez eléggé durva tréfa a természet részéről. Köztudott, hogy az április szeszélyes és bolond is. Na de ennyire?

Egyébként is, mostanában mintha elszoktunk volna az áprilisi tréfálkozástól. Pedig gyerekkoromban sokat pimaszkodtunk a „bolondok napján". Történeteket találtunk ki, aztán nagyot nevettünk, amikor a kiszemelt delikvens nagy ritkán elhitte a sztorit.

Ma viszont alig lehet olyan képtelenséget kiagyalni, ami ne lenne hihető. Egy amerikai hölgy például azzal hívta fel április elsején tréfából a nővérét, hogy jöjjön, segítsen eltüntetni a nyomokat, mert megölte a férjét. Nem sokkal később megérkezett a rendőrség és kattant a bilincs az asszony kezén. A kedves rokon ugyanis simán elhitte a sztorit és – becsületes lévén – értesítette a rendőröket. A rend szigorú őrei is komolyan vették a viccet, még az sem győzte meg őket, hogy időközben hazatért az egészről mit sem sejtő „halott" férj. Az asszonyt magukkal vitték és csak hosszas magyarázkodás után engedték haza.

Itthon egy még durvább „poént" engedtek útjára az álhírgyártók. Egy pihent agyú azt írta a közösségi portálra, hogy kábellopáson kapták és letartóztatták Oláh Gergőt, az X-Faktor nyertesét. (Aki esetleg nem tudná, az énekes roma származású.) Aztán egy másik portál ezt elhitte és valós hírként továbbadta. Utóbbi szerkesztője magyarázatképpen annyit mondott: úgy gondolta, lehet valóságalapja... Hát rosszul gondolta! Gergőnek magyarázkodnia kellett, s hiába került le az oldalakról az álhír, nem tudott nevetni a rosszízű tréfán. „Nagyon rosszul érintett, hogy valakinek örömöt szerez, hogy mást aláz meg" – nyilatkozta később.

Visszakanyarodva az időjáráshoz, megjegyzem, a hóból és a tréfából is megárt a sok. Az ilyen áprilisi durvaságokat pedig mellőzni is lehetne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Államhízás

Az elmúlt három unortodox év egyik ortodox vonása az állam növekvő étvágya. Tovább olvasom