Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

A mór dolga

Akkor fejezi be a munkát, amikor Weiszdorn Róbert neve és lakáscíme is megvan.
Most már jogerősen lemondhat a huszonötmillió forintos nyomravezetői díjról Szebenyi István, aki 2006-ban megtalálta az erdőben a móri vérengzéshez és a veszprémi postásgyilkossághoz köthető fegyvereket és tárgyakat. Mivel a kiírás úgy szólt, hogy pénz akkor jár, ha az elkövető személyére és tartózkodási helyére vonatkozóan tud konkrét adatokkal szolgálni, ezért az alábbi feladat várt volna rá: a megtalált fegyverekről DNS-mintát vesz, amelyeket aztán összevet a móri bankrablás helyszínén talált DNS-profilokkal. Amennyiben az egyezés nyilvánvaló, akkor titkosszolgálati módszerekkel adatokat gyűjt az újonnan képbe került személyekről; ezzel egy időben kezdeményezi Kaiserék ügyének felülvizsgálatát.

Számára azonban még mindig az új szál felgöngyölítése az elsődleges, ezért elmegy Veszprémbe adatokat gyűjteni, onnan Győrbe visz az útja, hiszen a postás életéért itt küzdöttek. Az orvosi adatok alapján megállapítja, hogy ugyanolyan módszerrel öltek Móron és Veszprémben is: a fegyvert ugyanolyan magasságból, ugyanolyan szögben, ugyanolyan könyörtelenül sütötte el valaki. Valaki, akinek a személyéhez most már valóban közel került.

Emberünk kivesz ezért még egy hét szabadságot, s mindent megtud Nagy Lászlóról. Kézközelben a 25 millió forint. Akkor fejezi be a munkát, amikor Weiszdorn Róbert neve és lakáscíme is megvan. Ekkor felhívja a rendőrséget, bediktálja az adatokat.

Az állampolgári kötelesség itt kezdődik. Most már tudjuk. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy mondat

Van, ami nem változik: a jó szó szárnyakat ad. Tovább olvasom