Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

A krumplileves az idén is krumplileves - jegyzet a kapuvári húsgyár körül kialakult Jobbik-Fidesz vitáról

"Könyörgöm, ne ilyenkor jusson eszébe egy magát politikusnak valló embernek, hogy a gyár négyszáz dolgozója nehéz helyzetben van."
Van némi deja vu érzésem, melyet természetesen a napjainkban dúló választási kampány okoz bennem. Nem arról van szó, hogy a "politikus hazudik", mert ezt már az athéni demokrácia rosszabb napjaiban is tényként kezelték. Arról van szó, hogy vannak - vagy kellene, hogy legyenek - bizonyos határok, amelyeket legalább helyben nem lépünk át.

Ezek pedig a tények, "akik" jobbára nap mint nap szembe jönnek velünk még a kapuvári utcán is.

Történt, hogy a népszerűségben (hitelességben, stb) mára a bányászbéka hátsó része alá süllyedt szocialisták négy éve - szebb napjaikban - nem szégyellték szájukra (választási kampányukra) venni a már akkoriban is csak vegetáló kapuvári húsgyárat. A választás napja előtt néhány héttel eszükbe jutott, hogy "néééé máááá" van itten egy téma, nosza ugorjunk rá, hátha szerzünk 1,2 szavazatot. Írtak is egy aggódó levelet, "hogyaszonygya" itten most lopnak, csalnak meg "monnyonle".

Javasoltam akkoriban tisztelt politikusaiknak, hogy ne keverjék a politikai reklámot sok száz ember nyomorúságával, tehetetlenségével, mert nem szép dolog a meghurcolt húsgyáriak hátán politikai tőkét kovácsolni.

Tetszettek volna ez ügyben dolgozni is. Jó, tudom, az macerás és ahogy ezt napjaink egyik felkent húsgyári érdekvédője közösségi oldalán le is írta, "munkával nem lehet pénzt (politikában népszerűséget) keresni".

Akkor viszont tessék aggódásaikat politikai (lásd: fizetett) hirdetésben közzé tenni. Mert ugye a krumplileves, az legyen krumplileves, ahogy ezt a szocialisták azóta elhalálozott eszmei őse mondta.

A krumplileves egy nagyon finom és (gasztro)történelmi háttérrel rendelkező étek, melyet illene idén már nem elfelejteni. A kapuvári Jobbik pedig úgy tűnik új tanítót választott magának, a jelenleg szintén ellenzéki szerepben tévelygő szocialistáknál. Itt van néhány hét múlva a választás és Kapuváron szintén nem találtak jobb "csontot", mint a húsgyárat.

Az, hogy ki mennyit tett ezért a szerencsétlen üzemért, nem csak ma lényeges, mert ez minden kapuvárinak kutya kötelessége. Ha ezt két választás között nem teszi, az is szíve joga. De könyörgöm, ne ilyenkor jusson eszébe egy magát politikusnak valló embernek, hogy a gyár négyszáz dolgozója nehéz helyzetben van. Azok jó pár éve abban vannak és a választás előtt, az újságban feltett kérdésektől a helyzetük nem fog megoldódni. Azért dolgozni kell... vagy főzzenek egy jó krumplilevest.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A labda is tudja

A közbeszerzés Magyarországon olyan, mint a foci. Tudjuk a végét. Tovább olvasom