Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

A huszonnegyedik

...amikor összképről van szó, csak alig pár százalékkal elégedettebbek a magyar válaszadók, mint a kontinens leggyatrább gazdasági helyzetű országának lakói, a görögök.

Hírek szerint hazánk csupán a huszonnegyedik helyen végzett az európai uniós országok munkahelyi elégedettséget mérő listáján. Az élen Dánia, a sor végén pedig Görögország; amihez meglehetősen közel állunk.
Az emberi vonatkozásokat nézve már nem annyira rossz a helyzetünk. A megkérdezettek nyolcvannégy százaléka gondolja úgy, a semlegesnél jobb a viszonya a kollégáival. Minél idősebb a dolgozó, annál erősebbek a munkahelyi kapcsolatai. A válaszadók negyede szereti a munkakörnyezetét, ötvenhárom százalék pedig inkább tartja jónak, mint nem megfelelőnek. Megnyugtató az is, hogy a vezető beosztásúak kétharmada kedveli a beosztottjait.

Ugyanakkor a közel kétezer-ötszáz megkérdezett öt százaléka teljes mértékben, harminchárom százalék pedig „inkább elégedett" a fizetésével. Azaz hatvankét százalék már kevésbé. Azért valljuk be, gyanús ez a hatvankét százalék. Négy százalék híján akár kétharmadnak is beillik.

Nos, talán ez a végletekig szórt bérezési gyakorlat lehet az oka annak, hogy amikor úgymond összképről van szó, csak alig pár százalékkal elégedettebbek a magyar válaszadók, mint a kontinens leggyatrább gazdasági helyzetű országának lakói, a görögök. S hát az összetettben „elért" 24. hely sem jelent olyan nagy dicsőséget.

Pedig hát, valljuk be, lenne okunk az örvendezésre. Hiszen odafent – bizonnyal joggal – nap mint nap dicsérik az ország minden rendű és rangú polgárát azzal, hogy „Magyarország jobban teljesít". Ennek tükrében most tessék. Igazán szégyellhetnénk magunkat...

Olvasóink írták

  • 1. dödike 2013. október 12. 07:06
    „És mindebbe még mennyi a hibaszázalék!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ennyi jár(?)

A magyar betegszállításra kellett volna bízni Neil Armstrongot, s akkor megmutattuk volna a… Tovább olvasom