Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

A gondolat hangja

Ha lenne a gondolatnak hangja, az elhallatszott volna a csillagos égig...


Kicsiny hazánk olyan, mint a nagy Meseország: nálunk minden lehetséges. Még az a történet is, ami hihetetlennek tűnik – mégis igaz. Szóval hol volt, hol nem volt, van nekünk egy szorgalmas földművelő vállalkozónk. Vett is tavaly nyáron 6,5 millió forintért egy mezőgazdasági pótkocsit. Megkötötte rá az egyéves kötelező felelősségbiztosítást, ami 8788 forintba került.
Telt-múlt az idő, elérkezett az idei nyár, amikor levelet kapott a biztosítótársaságtól. Ebben a pótkocsi – következő év nyaráig érvényes – kötelező felelősségbiztosítási díjáról volt szó, de azt bizony nem olvasta el idejében a gazda, így lecsúszott a reklamálás, illetve a biztosítóváltás lehetőségéről. Említettük, őt a szaktudás mellett az iparkodás és a lelkiismeretes hozzáállás jellemzi; így azokban a hetekben inkább az aratással foglalatoskodott, mint a levelek olvasásával. Szegény jó emberünk különben is azt hitte, ha emelik is a biztosítási díjat, nem lehet az olyan nagy összeg. Balesete nem volt, infláció pedig nincs az országban.
Hetek múltán, szusszanásnyi idejében végül csak felbontotta és elolvasta a levelet. Kicsit elhúzta a száját, amikor a 8788 forintos tarifa helyén 36 ezernek látta az új díjtételt. Ám csak akkor kerekedett ki a szeme igazán, amikor jobban megnézve a számokat rájött: nem 36 ezer, hanem 360.319 forint lesz a pótkocsi egyéves kötelező felelősségbiztosítása. Igaz, mivel jól viselkedett, kapott kedvezményt, így „csak" 351.530 forintot kell majd fizetnie. Amit ekkor magában gondolt... Ha lenne a gondolatnak hangja, az elhallatszott volna a csillagos égig, de talán még az Országház legbelső terméig is. Reméli is, hogy meghallották ott, mi zajlik ebben az országban. Hiszen kicsiny hazánk olyan, mint a nagy Meseország: itt bizony minden megtörténhet...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok hűhó

Szerintem az egész balhét a megélhetési bevándorlók kavarják. Tovább olvasom