Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

2,82 milliárd forint értékű labdarúgó távozott az ETO-tól - józan paraszti ésszel nem lett volna menthető ez a pénz?

Egy német honlap 9,1 millió euróra, vagyis mintegy 2,82 milliárd forintra becsli az ETO volt játékoskeretét. Hogy úszott el ez az összeg? Publicisztika.

A Hvg.hu adott hírt arról, amivel pár hete portálunk elsők között foglalkozott, hogy hol tart jelenleg a múlt szezonban Győrben játszó ETO-labdarúgók szétszéledése. Nos, a zuhanyhíradós körkép izgalmas, de ennél is izgalmasabb annak a ténynek a leírása, miszerint a felhalmozódott fizetési tartozások miatt a focisták feljelentik a klubot.

Ennek köszönhetően jogerősen megszűnik a szerződésük és rövid időn belül szabadon igazolhatóvá válnak. A kisalfold.hu úgy tudja, hogy januárban még kaptak fizetést a labdarúgók Győrben, vagyis a játékosok öt, legfeljebb hat hónapnyi el nem utalt bért kérhetnek számon az ETO-n.

A Transfermakrt.de nevű honlap szerint Lipták Zoltánon így 168 millió forintot bukott a győri klub, míg Priskin Tamás megközelítőleges piaci értéke 217 millió forint. Lipták esetében a Diósgyőrnek, míg Priskin után a Slovan Bratislavának nem kellett ennyi pénzt fizetnie a patinás, 111 éves győri klubnak. Az idézett honlap 9,1 millió euróra, vagyis mintegy 2,82 milliárd forintra becsli összesen az ETO volt játékoskeretét. (A Tarsoly-éra alatti klubhoz közel álló forrásunk szerint ugyan a szóban forgó tetemes összegből le kell vonni azoknak a játékosoknak az árat, akiknek az idei szezon végén egyébként is lejárt volna a szerződése - ilyen például Koltai Tamás -, de így is bőven kétmilliárd forint feletti pénzről beszélünk.)

Ez azt is jelenti egyben, hogy az öt-hat hónapon át elmaradt bérek miatt megközelítőleg ennyi pénztől esett most el a győri zöld-fehér klub. Az újrakezdés legnehezebb pillanataiban.

Bár jól tudjuk, hogyha ebben az országban a miniszterelnök megmond valamit, az meg van mondva - konkrétan: "a győri profi foci közpénzhez nem juthat", ami az utóbbi évek stadionépítési lázát tekintve önmagában röhej a köbön -, de némi előrelátással tán át lehetett volna gondolni: pár hónapig álljuk a játékosok gázsiját, aztán az eladásukkal igen-igen jól járunk, reálisan akár egymilliárd forint is állhatott volna a repedező ETO-házhoz.

Egy biztos: ez a hajó elment, publicisztikánkban pedig pusztán a józan paraszti észről értekeztünk, szóba sem hoztuk Vasile Miriuta tavaszi kirohanását az öltözőben üzletelő, zavarosban halászó menedzserekről.

Ui.: Az ETO honlapja írd és mondd május vége óta halott - leszámítva a becsatornázott RSS-t -, azóta egyetlen győri cikk sem került fel az oldalra. A Rába ETO futsalcsapatának portálján szinte nyoma sincs a győri újrakezdésnek, egyetlen hír sem foglalkozik a nagycsapattal.

Jóindulatból írjuk, hogyha ősszel szeretnének még fizető szurkolókat látni a stadionban, akkor sürgősen neki kellene kezdeni legalább egy hivatalos Facebook-oldal elindításának. Körülbelül 10 perc kell hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy szót se

Még soha egyetlen ügyész sem mondta nekem emiatt, hogy „a bíró bolond". Tovább olvasom