Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

A havazás megszűnt, ónos esőre figyelmeztetnek a megyében

Az ónos eső veszélye miatt az ország nagy részére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.
Önöknél is esik? Milyenek az utak? Küldjön fotót a tudosito@kisalfold.hu e-mail címre!
12.20 - Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.03.07. szerda éjfélig

A csapadék súlypontja napközben fokozatosan északkelet felé helyeződik, de a déli órákig az eső mellett az északi megyékben helyenként még előfordulhat ónos eső, fagyott eső. Délelőtt a Nyugat-Dunántúlon a havazás is fokozatosan megszűnik, addig lepel-2 cm vizes hó hullhat. A késő délutáni óráktól dél felől egy újabb csapadékrendszer érkezik, amelyből zömmel eső várható, de szerda hajnalig a Dunántúl nyugati tájain ónos eső is kialakulhat.

Szerda délelőttől kritériumokat érintő veszélyes időjárási jelenség nem várható - olvasható a met.hu-n.

12.10 - A reggeli ónos eső után havazásra váltott a csapadék, jelenleg pedig havas eső esik többfelé.
Forrás: Időkép
Forrás: Időkép


9.10 - Megyeszerte havazik
Fotó: Időkép
Fotó: Időkép

8.00 - Útállapot az útinform tájékoztatása szerint

A Dunántúlon, Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében többfelé havazik, vagy ónos eső, néhol eső esik. A délnyugati illetve a déli országrészben szinte mindenütt esik az eső.

A gyorsforgalmi utak a Duna vonalától nyugatra általában sónedvesek, a keleti országrészben pedig többnyire szárazak. A főutak nagyrészt vizesek, sónedvesek, Vas megyében latyakosak, hókásásak. A mellékutakon is hasonló a helyzet.

7.20 - Olvasóink Sopronból, Kapuvárról és Fertőszentmiklósról is esőt, ónos esőt jeleztek.

Kedd, 7.15 - Útállapot az útinform közleménye szerint

Az ország nagy részén csapadékmentes az idő, a Dunántúlon, Vas és Zala megyében többfelé ónos eső, vagy eső esik. Fertőszentmiklós, Tapolca, Miskolc és Sarkad térségében, valamint a Dunántúl déli megyéiben elszórtan szemerkél vagy esik az eső.

A gyorsforgalmi utak a Duna vonalától nyugatra általában sónedvesek, a keleti országrészben pedig többnyire szárazak. A főutak burkolata sónedves, vagy vizes, de a Dunától keletre lévő megyékben helyenként száraz. A mellékutakon is hasonló a helyzet, de Körmend térségében latyakos, Lenti vonzáskörzetében pedig előfordulnak jeges útszakaszok is.

Korábban írtuk

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Budapestre, Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést.

Kedd hajnalig a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén (főként a nyugati részén) szórványosan várható kis mennyiségű csapadék. Az eső, ónos eső, fagyott eső mellett nyugaton és a hegyvidéki területeken kevés hó is hullhat. Kedd hajnaltól délnyugat felől újabb hullámban várható csapadék. Délelőtt északkelet felé terjedve az ország nagy részén várható csapadék. Kevéssel fagypont feletti hőmérséklet mellett eső várható, de főként az Alpokalján, északnyugaton, illetve hegyvidéki területeken havas eső, ónos eső, eleinte hó is hullhat. Kedden a nap második felére északkelet felé helyeződik át a kiterjedtebb csapadékzóna.
    
Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 2 fok között valószínű. A nappali maximumok jellemzően plusz 1-6 Celsius-fok között alakulnak, de a Dél-Alföldön 7-8 fokig is felmelegedhet a levegő.
    
Szerdán eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, többfelé várható eső, majd délnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és már csak helyenként valószínű csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 4 és 10 fok között valószínű.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön a tavasz! Hideg hétkezdet után jelentős melegedés várható

Jön a tavasz! Hideg hétkezdet után jelentős melegedés várható
Jövő hétvégén már plusz 15 fok körüli meleg is lehet. Tovább olvasom