Presztízs díj: a gazdaság ünnepe

2005.09.29. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Hat kategóriában hirdetnek majd győztest az idei Presztízs- gálán és meglepetésdíj is vár valakire.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Szammer István
Első alkalommal 2001-ben adták át a Kisalföldi Presztízs Díjat. Idén november 24-én pedig már a negyedik látványos Presztízs-gála következik. Várhatóan hat kategóriában hirdetnek majd győztest és meglepetésdíj is vár valakire.

A mai nap jeles dátum az idei Kisalföldi Presztízs Díj történetében, hiszen a szokásoktól eltérően most nem október, hanem szeptember végéig kell benyújtani a pályázatokat.

„ Ha valakinek némi kiegészítésre van szüksége, vagy a köttetéssel megcsúszott, esetleg egy-két ajánlólevél még hiányzik, ne essen kétségbe, ha nem ma, hanem csak a jövő hét elején nyújtja be a pályázatát" – mondja a Kisalföld napilapot is kiadó Lapcom kft. ügyvezető igazgatója, Szammer István.

Majd hozzáteszi, a korábbi határidőre azért volt szükség, hogy az előzsűri, a Széchenyi-egyetem tanárai, a kamarai, gazdasági szakemberek még alaposabb döntést tudjanak hozni, segítve ezzel az alapítók végső döntését: 2005-ben kik kapják meg a Lebó Ferenc szobrászművész által készített plakettet.

Az idei díjazottak már olyan elismerést vehetnek át, amelyre az új megyetérkép került fel. A díszdobozba zárt, különlegesen értékes darabnál azonban jóval többet ér a Kisalföldi Presztízs Díj. Erről leginkább az eddigi indulók és nyertesek tudnak beszámolni.

A Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft. kezdeményezéséhez: díjazni kell a megye legjobb vállalkozásait, vállalkozóit, 2001-ben örömmel csatlakoztak alapítóként az Audi Hungaria Motor Kft., a Graboplast Holding Rt., az Integrál-Hexa Magasépítő és Fővállalkozói Rt., a Rába Járműipari Holding és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A pályázat és a díjátadó ünnepség mára elválaszthatatlan része lett a megye gazdasági közéletének.

– A díjazottak közül egyre többen ismerik fel, hogy mit is jelent ez az elismerés – mondja Szammer István. – A nyilvánosság, amit a Kisalföld biztosít számukra, olyan erő, amellyel még ismertebbek, még sikeresebbek lehetnek. Az sem titok – teszi hozzá a Lapcom ügyvezetője –, hogy ennek ellenére még sokan érzik mindig úgy, hogy nekik dolgozni kell, nem pedig arra figyelni, hogy mások is megtudják: jól, hatékonyan, elismerésre méltóan teljesítenek. Pedig már maga az elismerés, ha valaki elindul, pályáz és bekerül a legjobb négy-öt jelölt közé. Idén a tavalyinál többen jelentkeztek, ám néhányan közülük még nem adták be a kész pályázatukat. „Pár napos késés még belefér. A jövő hét elején még nyugodtan lehet élni a lehetőséggel és a Kisalföld szerkesztőségeiben leadható a pályázat" – teszi hozzá Szammer István.

Arról azonban már csak titokzatosan mosolyogva és nagyon visszafogottan nyilatkozik, mi várható az idei díjátadó gálán. „Nyugodtan kijelenthető, a Presztízs-gálák meghatározó társasági és a díj miatt gazdasági eseményeivé váltak a régiónak. Idén ismét sztárvendéget köszönthetünk majd a színpadon, akit mindenki ismer és kedvel. A díjak bővültek a családi vállalkozások számára kialakítottal, de ezen túl is lesz egy különleges kategória. Ha többet mondanék, elrontanám a meglepetést. Úgy hiszem, a Presztízs-gálán jelen kell lenni. Akik ott lesznek, nem fognak csalódni."

A Kisalföldi Presztízs Díjról bővebben a www.presztizs.kisalfold.hu oldalon olvashatnak. Halasztott beadási határidő ügyében hívják a 96/504- 445-ös telefonszámot!

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...