Presztízs-díjasok vacsorája

2006.04.26. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Nem kell szégyellni a sikert, aki hosszú távon, nagyobb távlatokban gondolkodik.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Kattintson a képre >>

Nem kell szégyellni a sikert, aki hosszú távon, nagyobb távlatokban gondolkodik és nem szeretne sötétben tapogatózni, annak fontos a megmérettetés – ilyen és ehhez hasonló vélemények hangzottak el azon az esten, amit a Szintézis rt. szervezett a Presztízs-díjasoknak és a díj alapítóinak a hédervári kastélyszállóban. Az eseményről a Kisalföld már beszámolt. Most olvasóinknak, a Presztízs-díj 2006-ra pályázóknak bővebben meséljük el, mi is történt a hédervári kastélyszállóban.

PÁLYÁZATI KATEGÓRIÁK >>

Legnagyobb haszon a nyilvánosság

A Szintézis Informatikai Rt. mint a Kisalföldi Presztízs Díj év vállalkozója kategóriájának nyertese különdíjként kapta a lehetőséget, hogy gálavacsorát szervezzen a hédervári kastélyszállóban. Szabó István vezérigazgató a díjazottakat, a pályázat kiíróit és elbírálóit egy kellemes hangulatú beszélgetésre hívta, hogy mindazok, akik e megmérettetésben együtt dolgoztak, jobban megismerjék egymást.

– A díj azt éreztette velünk, hogy megyénk és gazdaságának elismert szakemberei megbecsülik munkánkat. A legnagyobb haszna annak, hogy nyertünk, az a médianyilvánosság, amit a Kisalföld biztosít. Általa jobban el tudjuk magunkat adni, imázsunkat növelni tudjuk – mondta el Szabó István a jövőre húszéves Szintézis vezetőjeként. Azt is bevallotta, hogy a korábbi években a cég még nem nevezett a díjra, alapításakor még nem hitt abban, hogy ekkora siker lesz.

Országos visszhang

– Mikor már látszott, hogy egyre több a benevező, mi is pályázatot készítettünk. Sok fejtörést okozott, de érdemes volt komolyan venni, a vállalkozás teljesítménye mellett ezen is sok múlott. Díjazottként pedig azt is a saját bőrünkön érezhettük, hogy a Presztízsnek megyénken túlra is eljutott a híre, országos cégek, az informatikai szakma országos szervezetei küldtek gratulációkat. Másoknak is azt tudom ajánlani, pályázzanak, tényleg presztízse van ennek a díjnak, és ez mindazokra érvényes, akik beneveznek. Akik pedig nyernek is, átélhetik a díjátadó gála legcsodálatosabb pillanatait, a kellemes érzéseket, amikről nehéz beszélni. Bekerültünk az eddigi díjazottakból álló társaságba és erre büszkék vagyunk. Az ezt jelző emlékplakett ott van a főtárgyalóban és vendégeinknek szívesen mesélünk róla – szögezte le a vezérigazgató.

A plébános e-mailje

Az év üzletembere díjat elnyert Kaproncai Ferenc, a Digitáltechnika Kft. ügyvezető igazgatója is arról számolt be, hogy sok olyan helyről kapott visszajelzést, ahonnan nem is várta. Például kapott egy kedves e-mailt a cég egyik régi vevőjétől, egy idős plébánostól, aki még egyszer megköszönte, amit korábban vásárlásakor pluszban kapott a Digitáltechnikától és megírta, szívből örül, hogy ennek a cégnek a tulajdonosát tüntették ki.

Varga Péter, a Felirat Reklám Műhely Kft.-t képviselte, amely Az év kisvállalkozása címet érdemelte ki, és nyilatkozatát azzal kezdte, hogy kicsit zavarban van a „nagyok" közt, a pályázatot alapító tekintélyes cégek elismert vezetői között. Büszke rá, hogy mindegyiküknek dolgozik cége, mégsem nagyon volt eddig alkalma rá, hogy kötetlenebbül beszélgethessen velük. Ezért örült a meghívásnak, ahogy annak is, hogy a Presztízs-díjnak cége már a pénzre váltható hasznát is érzi, igényes, felkészültséget igénylő feladatokkal keresték meg azóta megbízók, mióta átvehette az elismerést jelző emlékplakettet.

A haszon nem minden

– Nagy öröm a díj, igaz, sok munka is van mögötte. Jelentős elismerésnek tartjuk és a mostani találkozón kiderült: a többiek is így éreznek. Jó, hogy a díjátadó gála után újra találkozhattunk, mert keveset tudunk egymásról és a kapcsolatok kialakítása fontos – szögezte le Gömöry Árpád, a Büchl Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója és hozzátette: a díj révén a cég ismertséget, azáltal pedig olyan előnyt, lehetőséget szerzett, amit fejlődésekor kihasználhat. Az ismertség azért is jól jött, mert a Büchl német neve a magyarok számára kimondhatatlannak tűnik. Pedig egyszerű, csak a c-t kell kihagyni kiejtésekor a környezetvédelmi szolgáltató cég nevéből. Az igazgatótól megtudtuk, sok környezettudatos szemléletű cégnek dolgoznak, viszont azt is tapasztalta, hogy sok, a megyénket csúfító illegális szeméthegy vállalkozóktól származik. Szerinte a gazdasági élet szereplőinek is meg kell érteniük, hogy nem a nyereségről van szó, hanem az életünkről. Jó lenne olyan helyen élni, amire kiírható: tiszta, rendes ország.

Merni kell nagyot lépni

Az ugyancsak Presztízs-díjas Visimpex-Hungary Kft. olyan tevékenységbe kezdett, amihez fontos a társadalmi elfogadottság. Autóipari beszállítással is foglalkozik a cég, és Kosár Dezső ügyvezető igazgató szerint az autóipari vállalatok akárkivel nem állnak szóba, ezért jókor jött számukra a díjjal járó hírverés. Az igazgató azoknak, akik az elkövetkezőkben szeretnék megpályázni, azt üzeni: ne legyenek kishitűek. Ha úgy gondolják, hogy az eredmények, amiket elértek, szélesebb nyilvánosság elé tárhatók, akkor tegyék azt meg. Merjenek nagyot lépni. Úgy véli, hogy aki nagyobb távlatokban gondolkodik és nem szeretne sötétben tapogatózni, annak fontos a megmérettetés, hogy mások is véleményezzék, amit elért.

– Aki vállalkozásba kezd megyénkben, annak az lehet az egyik vágya, hogy a Presztízs-díjasok „klubjába" bekerüljön – állítja Marek József, a Pannon-Work Személyzeti Szolgáltató Rt. vezérigazgatója. A díjjal járó ismertség tapasztalata alapján főként a marketingben jelent előnyt. Ez szerinte azért jelentős dolog, mert marketingre sokat költenek a cégek, és az ismert mondás szerint nem tudhatják, hogy a kiadott összegnek melyik fele ablakon kidobott pénz. A Presztízs-díj nyújtotta ismertség viszont egyértelműen mérhető marketingértéket ad.

Vállalkozók nemes versenye

Imre István a díjat alapító egyik cég, az Integrál-H rt. elnök-vezérigazgatójaként úgy véli, a díj rangját az emeli, hogy egyre több fiatal figyelmét kelti fel. Elmondta, hogy már döntés született a következő pályázat kiírásáról. Szerinte mindenki eséllyel indulhat a megmérettetésen, aki úgy érzi, eredményeket tud elérni a mai gazdasági világban. Úgy véli, mindenkinek, aki valamit el akar érni, tovább akar lépni, vannak elképzelései, ambíciói, érdemes neveznie. A megyei kereskedelmi és iparkamara tagjai közül többen is sikerrel neveztek a legutóbbi pályázatra. Mihalicz Antal kamarai elnök elmondta: az önkéntes tagsággal működő szervezet számára óriási büszkeség, hogy ilyen neves vállalkozások tartoznak körébe. A kamara vezetésének nem titkolt célja – ezért folytat elkötelezett munkát –, hogy olyan vállalkozások szerveződése legyen, melyek működésükkel bizalmat sugároznak, kiemelkedő termékekkel és szolgáltatásokkal rendelkeznek, együtt adják a kamara presztízsét.

Az biztos, hogy az elmúlt években fontos lett a Kisalföldi Presztízs Díj a megye vállalkozásainak. Dr. Szekeres Tamás szerint ezt az is bizonyítja, hogy a pályázók egyre komolyabban veszik beadott anyagaik összeállítását. A Széchenyi István Egyetem rektora erről azért tudott beszámolni, mert kollégái vesznek részt a pályázatok előzsűrizésében, szakvéleményezésében.
Rimányi Z.


Nem kell szégyellni a sikert

Szammer István, a díj megalapítását kezdeményező, többek közt a Kisalföldet is kiadó Lapcom kft. ügyvezető igazgatója a következő pályázat kapcsán azt tartotta a legfontosabbnak elmondani, hogy nem kell szégyellni a sikert. A nevezés azt az előnyt adja a vállalkozásoknak, hogy egyszerűbben tudnak bemenni egy-egy ajtón, amikor el akarják adni termékeiket. Úgy véli, nálunk sokan még a mai napig is kicsit félénken, visszahúzódva próbálnak hozzáállni ehhez a kérdéshez. Ezen szerinte túl kell jutni. Egyrészt a társadalomnak, az embereknek meg kell szokni, hogy a siker az igenis siker, és azt tisztelni, segíteni kell. Másrészt aki sikeres, merje kimondani, hogy az.

Már most gondolkozzon, melyik kategóriában szeretne nevezni az egyedülálló lehetőséget biztosító Kisalföldi Presztízs Díjra. Ha a díjról bővebb információt szeretne, keresse fel a www.kisalfold.hu honlapot, vagy telefonon érdeklődjön Fábián Györgynél: 96/504-445!

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...