Megrendelte a magyar játékos mezét

2023.07.04. 07:26

Szoboszlaival még jobb lesz a Liverpool, véli a csapat győri szurkolója

Biró Béla a maga korában ismert kapus volt, többek között védett az ETO-ban, Sopronban és Komáromban is.

Papp Győző

Biró Béla nemsokára a gyűjteményében tudhatja Szoboszlai liverpooli hazai mezét is. Fotó: Csapó Balázs

Napjainkban 53 éves, időnként egy-egy öregfiúkmeccset még bevállal, de jobbára csak szurkolóként követi az eseményeket. A magyar válogatott és a Liverpool a szíve csücske. Az első teljesen érthető, ő a másodikra is tudja a magyarázatot.„A nyolcvanas években minden héten olvastam a Képes Sportot és megtetszett, amiket írtak a Liverpoolról – kezdi Biró Béla. 

 

– Megfogott, milyen lehet a Kop varázslatos hangulata, amit a szurkolók teremtenek a mérkőzések alatt. Szerencsére azóta magam is többször megtapasztalhattam. Valóban lenyűgöző. Amikor a stadionban több mint ötvenezer torokból felhangzik a csapat himnusza, a You’ll Never Walk Alone, minden alkalommal libabőrös leszek. 

Kenny Dalglishék játéka sokat jelentett a számomra, de az utánuk következő generációk is rengeteg örömet szereztek nekem is. Így köteleztem el magam a Liverpool mellett. Tagja vagyok a klubnak, fizetem az évi ötven fontos tagsági díjat, és az itthoni szurkolói csoportnak is.” 

Az egykori kapus vállalkozóként megengedheti magának, hogy amikor teheti, ott legyen a Vörösök összecsapásain. 

„Az első egy Szpartak Moszkva elleni BL-meccs volt, azóta már tízszer jártam az Anfield Roadon. Az eredménytől függetlenül mindegyik fantasztikus élmény volt – folytatja a drukker. – Ha tehetem, akkor máshova is elkísérem a csapatomat: voltam például Münchenben a kétnapos Audi-kupán, de sokadmagammal kimentem Lipótra is, amikor a Steven Gerrard vezette utánpótlás ott játszott. Egyébként a pályán ő volt a mindenem. Mint egykori kapus különösen örültem, hogy közös fotót készíthettem Bruce Grobbelaarral, a legendás hálóőrrel. A mostaniak közül Mo Salah a kedvenc játékosom.”

Valószínű, ez csak vasárnapig volt így, a Liverpool ugyanis ekkor jelentette be, hogy hetvenmillió euróért megvette a Lipcsétől és öt évre szerződtette Szoboszlai Dominikot, a magyar válogatott csapatkapitányát. Aki ráadásul Gerrard ikonikus, 8-as számú trikójában szerepel majd. 
 

Szerintem ez minden magyarnak fantasztikus érzés, nekem, liverpoolosnak meg pláne az – említi Biró Béla. – Korábban a szurkolótársaimnak azt írtam, ha Núnezért tavaly kifizettünk nyolcvanmillió eurót, akkor Szoboszlai legalább háromszázat ér. Szerintem a legspílerebb játékos Európában, és még csak huszonkét éves. Jürgen Klopp-pal biztosan jól megértik majd egymást. Nagyon kellett a középpályára, ami tele volt jó, ám rakkolós futballistákkal, ő egy kis színt visz majd a játékba. Óriási értéke lesz a Liverpoolnak, bízom benne, hogy vele még sikeresebben szerepelünk.

 Tavasszal egyébként már jók voltunk, a gyenge bajnoki rajt miatt nem végeztünk előbbre. Az idei bajnokság harmadik fordulójában, a Newcastle ellen ott szurkolok majd a lelátón Dominiknak, és úgy tervezem, hogy decemberben a Manchester United és az Arsenal elleni találkozókat is a helyszínen tekintem meg. Már megbeszéltem a Liverpoolban élő barátommal, intézi számomra a jegyeket.” 

Relikviák sokaságát őrzi otthon, és nemcsak nézegeti, viseli is a Liverpool felszerelését. 

„Hétköznap gyakran a klub rövidnadrágjában és pólójában járok, az óráim is a csapatra emlékeztetnek, nekem ez a legszebb divatmárka – teszi hozzá nevetve. – Tíz éve megveszek minden hazai és idegenbeli mezt, valamennyi meccsről őrzöm a sálat, a programfüzetet, különböző ajándéktárgyakat. Nem tétlenkedtem, hétfőn megrendeltem Szoboszlai hazai és a másik új igazolás, Alexis Mac Allister idegenbeli dresszét. Alig várom, hogy a kezemben tarthassam őket.” 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában