Tragédia

2024.03.31. 07:20

Ölt a szén-monoxid Ácson

Szombat délután érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a mentőszolgálat szén-monoxid-jelzője jelzett egy Komárom-Esztergom vármegyei házban.

Kisalföld.hu

Ács külterületén, a Tejhegyen egy ötvenhat négyzetméteres, kétszintes hétvégi ház alsó szintjén, a fürdőszobában követelte egy idős nő életét a mérgező gáz.

A tűzoltók a fürdőszobában szellőztetést követően, nyitott ablakok mellett is ki tudták mutatni a szén-monoxidot. Egy gázpalackról működő, nyílt égésterű vízmelegítő volt a mérgező gáz forrása. Azért keletkezhetett szén-monoxid, mert a nyílt lánggal működő készülék környezetében nem volt elegendő oxigén - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Felhívják a figyelmet, hogy akkor keletkezik szén-monoxid, ha zárt tértben nyílt láng ég és nem biztosított a levegő-utánpótlás. A hasonló esetek megelőzése érdekében minden nyílt lánggal működő fűtő-, főző- és vízmelegítő eszköz közelébe érdemes szén-monoxid-érzékelőt vásárolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában