Három tranzakciót is indítottak

2023.07.19. 07:24

Internetes átverés jelentős kárral - Nagymartoni fiatalembertől csaltak ki több ezer eurót Ausztriában - fotó

Internetes csalásról adott hírt a burgenlandi rendőrség.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Az áldozat egy 28 éves mattersburgi (nagymartoni) férfi, akinek a számlájáról több ezer eurót emeltek le a csalók - írja a Volksgruppen.orf.at magyar nyelvű oldala. A banki csalások többsége kivédhető, ha odafigyelünk, kinek adjuk meg adatainkat.

A banki csalás áldozata július 15-én arról kapott SMS-üzenetet a telefonjára, hogy biztonsági okokból korlátozzák a bankszámláját. A férfi az üzenetben egy internetes hivatkozást is talált, ami a szöveg szerint bankja oldalára vezetett. Itt arra kérték, hogy azonosítójával és jelszavával azonosítsa magát.

Az SMS nyelvezetéből és a ".com" végződésű címből már gyaníthatjuk: csalásról van szó.

A csalásra akkor derült fény, amikor a férfi később ismeretlen pénzmozgásról kapott értesítéseket. A csalók három tranzakciót indítottak az áldozat számlájáról, egyenként több ezer euró értékben. További hat átutalás is folyamatban volt, de ezeket sikerült a banknak megakadályoznia. Bővebb részleteket ide kattintva olvashatnak.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában