kisalfold.hu podcast

2023.07.25. 06:01

A mesterséges intelligenciáé a jövő? A győri Széchenyi-egyetem docensével járjuk körül a témát

Herkely Ákos

Dr. Kecskés Gábor 1983-ban született Komáromban, jelenleg Győrben él. 2006-ban az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara Győri Tagozatán szerzett jogász diplomát. Jelenleg a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán tevékenykedik egyetemi docensként, illetve a tudományos és nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettesként. 
Emellett az ELKH (korábban MTA) Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézetében részfoglalkozású tudományos munkatárs, itt 2009 és 2016 között a tudományos titkári feladatokat is ellátta. 2006 óta folyamatosan oktat, döntően nemzetközi jogot és nemzetközi környezetjogot. 2019 decembere óta az Országos Tudományos Diákköri Tanács Állam- és Jogtudományi Szakmai Bizottságának elnökhelyettese. 2012-ben szerzett doktori fokozatot summa cum laude minősítéssel. Disszertációjának témája a "Környezeti károkért való felelősség a nemzetközi jogban" volt. 

Kecskés Gábor napirenden lévő témában is kutat, jelesül a mesterséges intelligencia és a jog kérdéskörében. 

A podcastben Herkely Ákos a mesterséges intelligencia helyzetéről, megítéléséről kérdezi. A docens válaszai pedig igazán érdekesek. 

Eloszlatja azokat a félelmeket, miszerint félni kellene az emberiségnek az újtól, az innovatívtól. Természetvédelem, fiatalok helyzete is szóba kerül de aki meghallgatja a podcastet az egy igazán tartalmas beszélgetésnek lesz fültanúja.

Hallgassa meg!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában