gyilkosság a kisvárosban

2021.03.18. 07:01

Féltékenységből végzett volt barátnőjével – A kapuvári fojtogató 15 évet kapott

Jogerősen 15 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla B. Gábort, aki 2018-ban előre kitervelten féltékenységből egy dróthuzallal végzett szerelmével.

Simon Roberta

A Győri Ítélőtábla úgy döntött, 13-ról 15 évre emeli a kiszabott szabadságvesztés mértékét. Fotó: Kisalföld-Archívum

Fotó: kisalfold.hu/archív

Tavaly februárban tizenhárom év fegyházra ítélte a Győri Törvényszék előre kitervelten elkövetett emberölés miatt azt a kapuvári férfit, aki féltékenységből végzett volt barátnőjével 2018 nyarán. A férfi nem tudta elfogadni a szakítás tényét, ezért az egyik júliusi este megjelent a nőnél. Magával vitt egy dróthuzalt, madzagot és késeket azzal a szándékkal, hogy ha a nő nem békül ki vele, megöli. Többször összeszólalkoztak, B. Gábor ekkor a sértett háta mögé lépett, majd a magával hozott fém dróthuzalt hátulról a nyakára hurkolta ­és fojtogatni kezdte volt szerelmét.

A gyilkosság előzményei a kisalfold.hu-n

13 év fegyházra ítélték a kapuvári fojtogatót – fotók a tárgyalásról

A Győri Ítélőtábla úgy döntött, 13-ról 15 évre emeli a kiszabott szabadságvesztés mértékét.
Fotó: kisalfold.hu/archív

A vádlott több tárgyaláson is bocsánatot kért az áldozat hozzátartozóitól. Azt mondta, hogy nagyon bánja, ami történt és nem volt szándékában megölni a lányt, az előre kiterveltséget végig tagadta. A meggyilkolt lány édesapja azonban nem fogadta el a bocsánatkérést. Mint mondta, neki nagy szíve van, de ez olyan dolog, amit nem lehet megbocsátani. B. Gábor a bíróságon tett vallomásaiban többször utalt arra, hogy démonokkal küzd, pszichéjével gondok lehetnek. Dr. Gál Katalintól, a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elkövetőnél megállapították a kóros elmeállapotot. – Az ítélet szerint az elmezavar csak enyhe fokban korlátozta a cselekménye következményeinek felismerésében – mondta el lapunknak.

A meggyilkolt lány édesapja nem fogadta el a bocsánatkérést. Mint mondta, neki nagy szíve van, de ez olyan dolog, amit nem lehet megbocsátani.

Az ügyészség tavaly korlátozott fellebbezést jelentett be a büntetés mértékének súlyosítására, az elkövető teljes körben fellebbezett az ítélet ellen. ­

– Másodfokon a Győri Ítélőtábla úgy döntött, 13 évről 15 évre emeli a kiszabott szabadságvesztés mértékét az ügyészi fellebbezés alapján. Az ítélet jogerős, az ellen fellebbezésnek nincs már helye.

A rendelkezések szerint az elítélt a szabadságvesztés kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra, de beszámítják az előzetesben töltött időt is – tette hozzá dr. Gál Katalin.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában