Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Zsebesek, koldusok, házalók engedéllyel

Több lenne a zseblopás, ha a rendőrség nem szervezett volna ünnepek előtti szolgálatokat civil, illetve egyenruhás járőrökből. A zsebesek persze dolgoznak...

... a házalók pedig a város- környéki falvak lakóit ˝húzzák le˝ hamis portékáikkal. A koldusok csak az utcaképet rontják.

Civil és egyenruhás rendőrök járják párban az ünnepek előtti készülődés miatt forgalmas területeket, kiemelten a bevásárlóközpontok környékét.

A Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője, Szabó György alezredes szerint ennek is köszönhető, hogy tavaly decemberhez képest nem nőtt a zseblopások száma.

Ha nyitva marad az autó...

Míg tavaly 15 nyomozást rendeltek el zseblopás miatt, idén 16-ot. Ide tartoznak azok a lopások is, amelyeket a vásárlók figyelmetlenségét kihasználva követnek el. Tavaly tíz, idén hét alkalommal indult nyomozás azért, mert a tettes az autó első ülésén hagyott értékeket ellopta, míg a tulajdonos épp berakodott vagy egyszerűen nyitva felejtette gépkocsiját.

A kapitányság két nyomozójával, Schmidt Attila főtörzsőrmesterrel és Horváth Balázs Péter törzsőrmesterrel – mindketten civilben – Győr belvárosában és a Dunakapu téri piacon néztünk körül szerdán. A Baross úton forralt bort vagy ajándékokat kínáló bódék körül, valamint a Széchenyi téren nyugalom és kevés vásárló volt.

A vásárlók figyelmetlenségét csak részben pótolják a rendőrök. Fotó: T. Gy.
A vásárlók figyelmetlenségét csak részben pótolják a rendőrök. Fotó: T. Gy.

A piac felé közeledve egy régi ismerőssel szemben kellett intézkedni. Földre terített plédjén térdelve nagy ˝hálaistenkedéssel˝ koldult egy tarka ruhás román asszony. Ránézésre megsajnálná az ember, de Horváth törzsőrmester felszólítására fürgén feltápászkodott, összeszedte a korábban elédobott pénzeket, majd elsietett.

– Sokszor találkozunk vele. Innét elment, de lehet, hogy a Baross út közepén újból letelepedik – jegyezte meg Horváth törzsőrmester.


Óvatosan a házalókkal!

– Engedély nélküli utcai árusokkal mostanában ritkán találkozni, mert a vidéket járják. Sajnos előfordul, hogy a helyi önkormányzat még engedélyt is ad nekik a házalásra. Pedig veszélyes, ugyanis vannak közöttük besurranók, akik kifigyelik, mikor nincs otthon a tulajdonos és visszamennek – mondta Schmidt Attila.

A napokban román házalókat állítottak elő a kapitányságra, mert hamis márkacímkékkel átragasztott, gagyi láncfűrészeket adtak el drága pénzen falusiaknak.

A piacon is nyugalom volt, az egyik eladó kérdésünkre elmondta, kedden egyik kollégájának a pénzét lopta el ismeretlen a sátorponyva hátulját felhúzva.


Több figyelmet!

A rakparti parkoló tele volt autóval tegnap, kísérőinkkel szúrópróbaszerűen be-benéztünk a járgányokba. A tapasztaltak megerősítették: sokan maguk tehetnek róla, hogy sértetté válnak. Az egyik kocsi hátsó ülésén például értékes szerszámok hevertek szanaszét.

Igaz, a tulaj óvatos volt, mert az autórádió előlapját kivette. Legalább azért nem törik be az ablakot...

Olvasóink írták

 • 6. Captain 2009. december 21. 21:57
  „Már megint milyen cím ez: " Zsebesek, koldusok, házalók engedéllyel " mintha ezeket a tevékenységeket engedéllyel lehetne űzni. Persze lehet, hogy így van. Az engedély illetéke valamelyik pártkasszába csurog.Így már érthető a cikk címe.”
 • 5. janika 2009. december 18. 18:36
  „A koldus maffia a vadkapitalizmus szüleménye! Miért nem a vezetőket kapják el? Ja a protekció és befolyás, az megy ebben az országban!”
 • 4. macskanyelv 2009. december 18. 09:10
  „A másik, hogy nem lehet tőlük szabadulni, a barátommal még kezet is akart fogni, ránk akaszkodott, jött az autónkhoz... szörnyűűű
  Nincs velük semmi bajom, vannak akik nem tehetnek róla, hogy az utcára kerültek...de sajnos arányban mégis a másik fele van többségben....”
 • 3. reszegenisjozan 2009. december 17. 23:04
  „Jó lenne ha végre mindenki megértené. A képpel, szöveggel kéregető egyének egytől egyik a román maffia áldozatai. Aki pénzt ad nekik, az a román maffiát támogatja.
  Ha segíteni akartok, akkor adjatok élelmiszert, ruhaneműt, plédet, stb. De ne pénzt adjatok, mert azt elveszik tőlük.”
 • 2. MTT 2009. december 17. 18:04
  „Tegnap a hipertesco-nál a jelzőlámpánál, az úttesten, 30-as nő, egy kisbaba képével mászkált életveszélyben az autók között, hóesésben...Mire megsajnáltam volna, a Pápai úti kereszteződésben a Győrújbaráti leágazónál, ugyanazzal a képpel egy másik nő gyűjtögetett! Erről ennyit.”
 • 1. Mankapunka 2009. december 17. 16:29
  „Egész évben ott a Kossuth utcai ürge a Baross út elején pénzt kéregetni,nem csak Krácsonykor kellene ellenőrizni.

  Rakpartnál lévő 1-2--7-8-14-17-23 busz megálló előtt lévő Jegyautómatánál is minidg ott koldulnak.Azokat is eltakaríthatnák onnan,belváros szégyenei,gondolom nem csak én látom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felvették a győrieket a sejk egyetemére

A százból negyven diák helye már biztos a New York-i Egyetem abu-dzabi létesítményében, köztük két… Tovább olvasom