Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Visszakéri a kincstár a támogatást

Győr - Visszafizetteti az államkincstár a gázártámogatás összegét, ha az ellenőrzés során munkatársaik jogosulatlanságot állapítanak meg.

A kincstár a törvényre hivatkozik, portálunkhoz forduló olvasónk viszont bízik a méltányos elbírálásban.

N. Krisztina ötödmagával két éve költözött be győrszentiváni házukba, s a gázártámogatás megállapítását is erre a címre kérte. Ugyanide azonban még nem jelentkeztek át. A jogosultság kapcsán a családfenntartó állítása szerint úgy tájékoztatták, nem probléma, ha a lakcímük nem azonos a támogatásra benyújtott címmel. A hivatal az igénylésen szereplő cím és a lakcím-nyilvántartási adatok különbözősége miatt megszüntette az energiatámogatás folyósítását, amelyet olvasónk megfellebbezett. Másodfokon is helybenhagyták a döntést, hivatkozva a rendeletre.

Telefonon kértünk tájékoztatást, eszerint a szúrópróbaszerű ellenőrzés során többen is fennakadtak, ezekben az ügyekben tart a vizsgálat.

Gyakori volt, hogy az igénylők figyelmen kívül hagytak bizonyos adatokat vagy különbözőképpen értelmezték azokat. Az összeg visszafizetése – méltányosság esetén – részletekben is lehetséges, ám ha a kérelmező nem együttműködő, büntetést, bírságot is kiszabhatnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóalkatrészek fosztogatásból?

A gyanú szerint vasúti dézsmálásból és egy kamion kifosztásából származik azoknak a műszaki… Tovább olvasom