Kisalföld logö

2018. 09. 24. hétfő - Gellért, Mercédesz 11°C | 18°C Még több cikk.

Virtuális kultúrhíd

A cél, hogy közös vidéki kulturális értékek szülessenek. A tavaly kezdődött német–magyar projekt, az internetes kultúrhíd főpróbáját ma este tartják a Mediawave-farsangon.
A német Bipolar-program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre a „HunD Link – A szellem szabad terei" című közös produkció. Lényege, hogy két, egymástól távoli helyen – Kölnben és Győrött – egy időben lépnek színpadra német és magyar dzsesszzenészek, velük együttműködve – film-, video- és diavetítéssel – vizuális művészek adnak látványteret a sajátos koncerthez. A két helyszínt élő internetes (kultúr)híd köti össze.

Hartyándi Jenő, a HunD Link projekt győri vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a közös program előkészítő fázisa a Ravazdon zajló térségi művészeti fesztivál, a Bakonyalji Vigasságok volt. Az elmúlt két napon Kölnben és Győrben is próbáltak a résztvevők, majd a projekt zárásaként, április 30-án, a Mediawave alatt mutatják be mindkét városban a sajátos produkciót.

– Most kicsiben próbálta össze Győrött két zenekar, ami tavasszal majd élesben zajlik. Ma a Mediawave-farsangon nyolc órakor tartjuk a zárókoncertet, mégpedig úgy, hogy a Rómer-házban és a városi levéltár pincéjében, a Lőcsei Teremben, vagyis két helyszínen egy időben, képpel és hanggal összekötve fognak a muzsikusok „egyként" játszani, kiegészítve a produkciót vizuális hátterekkel – nyilatkozta Hartyándi Jenő. – Megpróbáljuk leküzdeni a távolságból adódó fizikális problémákat, hogy a két oldalon szimultán zajló előadás közönsége egyedülálló élményben részesülhessen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekord-haltelepítés után indul a horgászszezon

A tilalomnak vége, megkezdődik a horgászidény szombaton a Szigetköz Horgász Egyesület vizein. Tovább olvasom