Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Vigyázzon! Az E.ON nevében csalók jártak Ménfőcsanakon

"Szerda kora délután Győr-Ménfőcsanakon a Régiposta utcában két idegen becsöngetett a családi házakhoz és az E.ON nevében egyhavi kedvezményt ajánlottak" - kezdte Tudósítónk.

"Ehhez csupán a legutóbbi számlát kérték. Miután megtudták, hogy nincs
itthon papír alapú számla - E-számlánk van -, közölték, hogy tárgytalan az ajánlat.

Kérdésünkre, hogy mi igényelhetjük-e a kedvezményt az ügyfélszolgálaton, azt a zavart választ kaptuk, hogy csak rajtuk keresztül lehet, mert a budapesti központból jöttek" - zárta szavait Tudósítónk.

Portálunk megkeresésére Egyházi Nikoletta, az E.ON szóvivője elmondta: "társaságunk szakemberei csak fényképes igazolvánnyal és megbízó levéllel csöngetnek be ügyfeleinkhez.

Jelenleg a Gondolatcsere Pontokon, illetve az interneten várjuk fogyasztóink észrevételeit, akik közül a szerencsések nyereményben részesülnek, de azt hangsúlyozom, hogy nincs olyan promóciónk vagy játékunk, mely során az E.ON munkatársai otthonaikban keresnék fel az ügyfeleket".Öt fontos szabály, s nem válnak az ál-E.ON "dolgozók" áldozatává

Készpénzforgalom nincsen
Semmiféle jogcímen (áramdíjtartozás, ki-vagy bekapcsolás díja, stb.) sem kérhetnek és fogadhatnak el munkatársaink az ügyféltől készpénzt. Ha tehát bárki, bármilyen okra, jogcímre hivatkozva pénzt kér a helyszínen, lakáson az ügyfelünktől, ennek kifizetését meg kell tagadni.

Fényképes igazolvány
Társaságuk munkatársai (leolvasók, ellenőrök, szerelők, alválallkozók) fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, amelyet a munkavégzés megkezdésekor kötelesek bemutatni ügyfeleinknek.

Az igazolványon az E.ON logo látható, erről könnyen beazonosítható. Aki a munkavégzés megkezdésekor igazolványt bemutatni nem tud, az a személy nem társaságunk munkatársa, alvállalkozója, munkát nem végezhet társaságunk nevében.

Formaruha, gépkocsi
Munkatársaink (a leolvasókat és az alválallkozókat kivéve) piros-szürke E.ON feliratú munkaruhát kötelesek viselni munkavégzés alkalmával, ill. az általuk használt gépkocsin is E.ON felirat látható.

Kézi adatrögzítő használata
Fontos tudnivaló, hogy a leolvasók nem füzetben, jegyzettömbben vagy más kézírásos módszerrel rögzítik a fogyasztásmérő adatait, hanem egy kézi adatrögzítő eszközzel.

Időpont-egyeztetési lehetőség
Lehetőség van arra - amennyiben ügyfelünk még akkor is bizalmatlan, ha munkatársunk igazolvánnyal igazolta magát, formaruhában van - hogy időpont-egyeztetést kérjen ügyfelünk. Ennek módja az, hogy a telefonos ügyfélszolgálatunkon (ennek telefonszáma minden áramszámlán megtalálható) jelzi, hogy melyik az a nap, óra, amikor munkatársunkat fogadni tudja leolvasás céljából, s ebben az előre meghatározott időpontban fogjuk felkeresni.
 

 
 

Olvasóink írták

 • 9. kovacslazar 2012. december 13. 14:36
  „Én szerződést is kötöttem velük, illetve az Energetikai központtal 8% kapta pénzt nem kértek”
 • 8. syncreon 2012. november 01. 17:47
  „#5.

  :)”
 • 7. állampógár 2012. november 01. 17:13
  „A mormoták öltönyben térítenek nem bőrben.Lehet bármilyen papírja én csak utalással fizetek.Itt megszívná.”
 • 6. fioka34 2012. november 01. 11:59
  „Nem csak abban az utcában jártak, a mögötte lévőben is és 3-an. Fekete bőrkabát volt mindegyiken, és fekete bőrmappa a kezükben, elég feltűnőek voltak, én azt hittem hogy megint a mormonok jönnek téríteni.”
 • 5. narrator 2012. november 01. 08:26
  „Dehogy a budapesti központból jöttek, egyenesen Indiából!”
 • 4. w9000 2012. november 01. 08:06
  „Mert sok az idős ember arrafelé, a fiatalok a Brico felőli végén laknak.”
 • 3. Mankapunka 2012. november 01. 00:55
  „Arra a gondolatmenetre lennék kíváncsi,hogy miért pont ez az utca? Nem lett volna egyszerűbb Rábacsanakra kimenni?”
 • 2. szekelyse50 2012. október 31. 19:44
  „Már mindent megpróbálnak a csalók ,csak éppen a munkát nem keresik.”
 • 1. miracle 2012. október 31. 18:48
  „Ezt imádom: "fényképes igazolvánnyal és megbízó levéllel"
  Bárki tud ilyet készíteni, már csak azért is, mert senki sem vágja, hogy hogyan is kéne éppen ennek kinéznie, így azt sem, hogy mit is kéne rajta megsasolni, ha valaki felvillantja.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letörték a bronzkeresztet a vakoknak készült makettről Győrben

Vandál kezek letörték a keresztet a győri Széchenyi tér bronzmakettjének templomtornyáról -… Tovább olvasom