Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Videó: megdöbbentő részletek a gyarmati gyilkosságról - a pincében aludt a gyanúsított

Sajtótájékoztatót tartott a rendőrség Gyarmaton csütörtökön, ahol részletesen ismertették a gyilkosság napján történteket és a nyomozás eredményét.


Videó: Cseh Róbert
A gyarmati közösségi házban tartották a sajtótájékoztatót csütörtökön délelőtt, amin Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok, Győr-Moson-Sopron megye rendőr-főkapitánya is részt vett. Jelen voltak a nyomozás vezetői, a bűnügyi munkatársak.


Gyarmati gyilkosság - A sajtótájékoztató képei

A gyanúsított

• A gyilkosság idején fiatalkorú, 17 éves férfi

• Szüleivel, testvérével él egy közeli településen

• Általános iskolai végzettségű

• Munkanélküli

• Több vagyon elleni bűncselekményt követett el

A minősítés:

• Nyereségvágyból elkövetett emberölés, rablás kísérlete, betöréses lopás

(A tájékoztatón elhangzott: a fiú barátnőjének, családjának akart pénzt szerezni karácsonyra.)

•  Kiszabható büntetési tétel 20 év


Mint elhangzott, azért a településen tartották a tájékoztatót, hogy a lakosságot is megnyugtassák. Mert ekkora bűncselekmény még soha nem történt Gyarmaton - remélik, hogy nem is lesz többé.

Mint arról beszámoltunk, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki 2014. december 22-én 7 óra 45 perckor anyagi haszonszerzés céljából behatolt a Gyarmat, Fő u. 1. szám alatti családi házba és a 80 éves családfőt bántalmazta a pincében. Az idős férfit a mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol néhány nappal később belehalt a sérüléseibe.

A főkapitányság bűnügyi nyomozói 2015. március 6-án őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 17 éves férfit. A gyanúsítottat március 7-én a Győri Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A csütörtöki tájékoztatón bemutatták a tárgyi bizonyítékokat, így például a gyanúsított által készített maszkot, (egy fekete sapkából kivágta a szem-és a szájrészt), és a fejsze nyelét is, amin látszottak a vérnyomok.

Gyarmati gyilkosság - A megtalált tárgyak, bizonyítékok. Forrás: rendőrség


Ismertették a gyilkosság napján történteket. Megtudtuk, hogy a gyanúsított a gyilkosságot megelőző éjszaka már lement a gyarmati ház pincéjébe. Ott begyújtotta a kazánt, majd a melegben elbóbiskolt. Amikor reggel a család felébredt, azon tanakodtak, hogy ki gyújthatott be... A házban élő 60 éves asszony indult le a pincébe, ott találta a széken bóbiskoló fiút. Akkor a 17 éves gyanúsított egyszerűen kisétált a pincéből. De később elhatározta, hogy visszatér...
(További részletek a videón!)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri DK és Glázer Tímea a Quaestor-ügyről

"Veszélyben Győr megtakarítása a Quaestor-ügy kapcsán" - címmel tartott sajtótájékoztatót Glázer… Tovább olvasom