Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Versenyképesség és munkaerőpiaci alkalmazkodás projekt a győri egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetemen a TÁMOP-4.1.1.A konstrukció keretében sikeresen valósították meg a "Térségi munkaerő-piaci alkalmazkodás és előrejelzés intézményi döntéshozatali szervezeti rendszerrel összefüggő fejlesztése valamint nemzetközi versenyképesség javítása a Széchenyi István Egyetemen" című projektet.

A projekt záró rendezvényét 2012. május 29-én, kedden 9 órától 10.30 óráig tartják a "Bridge" Hallgatói és Oktatói Klubban.

Dr. Szekeres Tamás rektor köszöntője után Kara Ákos, a Magyar Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottsága alelnöke és dr. Filep Bálint projektmenedzser tart nyitó előadást.

Az Inter-Uni-Audi pilot projekt eredményeit dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungária Motor Kft. képviselője mutatja be, majd a módszertani képzésről dr. Galli Csaba projektelem vezető ad tájékoztatást.

A Hallgatói Irodaház megvalósulását Májer Eszter Petra, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke mutatja be.

A minőségirányítási rendszer fejlesztéséről, a Vezetői Információs Rendszer kialakításáról, majd dr. Kovács Miklós projektelem vezető előadásban a tantárgyi követelmények, és tantárgyi programok egységes kezelésének kifejlesztéséről hallgathatnak meg tájékoztató előadásokat a program résztvevői.

A külföldi vendégoktatói ösztöndíj intézményét, eredményeit Konczosné dr. Szombathelyi Márta egyetemi docens értékeli.

A Széchenyi István Egyetem a projektnek is köszönhetően eredményesen alkalmazkodott a munkaerő-piaci elvárásaihoz, fejlesztette a hallgatói-oktatói szolgáltatásokat, az intézményirányítást, valamint a nemzetközi versenyképességet elősegítő szolgáltatásokat.

A Széchenyi István Egyetem az egyik legdinamikusabban fejlődő hazai felsőoktatási intézmény, amely 15 milliárd forint összértékű, átfogó fejlesztési programot valósít meg.

A több mint 20 különböző, ám egymással összefüggő projekt elsődleges célja, hogy a hallgatók inspiráló, XXI. századi környezetben, korszerű eszközök segítségével sajátíthassák el a naprakész ismereteket, s ennek révén alkalmazható tudással felvértezve lépjenek ki az egyetem falai közül.

E törekvés értékes visszaigazolásaként az itt végzettek 95%-a fél éven belül el tud helyezkedni, döntő többségük a tanult szakmájában.

A megújulási program központi elemét jelentő infrastruktúra-fejlesztési projektnek köszönhetően olyan új terek és modern informatikai, hálózati kapacitások állnak rendelkezésre, amelyek hatékonyan hozzájárulnak a hallgatóbarát, szolgáltató szellemű intézmény kialakításához.

A régió további fejlődése és az egyetem hazai és nemzetközi versenyképessége szempontjából egyaránt elengedhetetlenül fontos a képzések és a térségi munkaerőpiac aktuális elvárásainak összehangolása, a képzési monitoring, a hallgatók sikeres pályakezdésének támogatása, külföldi tapasztalatszerzés lehetőségének biztosítása, az intézményirányítás rendszerének továbbfejlesztése.

A területeken nagy előrelépést jelent a "Térségi munkaerő-piaci alkalmazkodás és előrejelzés intézményi döntéshozatali szervezeti rendszerrel összefüggő fejlesztése valamint nemzetközi versenyképesség javítása a Széchenyi István Egyetemen" (TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0005) című projekt megvalósítása.

A program teljes költsége 621.791.836. forint, melyhez az Európai Unió és a Magyar Állam 590.702.244 forinttal járult hozzá.

A Széchenyi István Egyetem a képzési és munkaerő-piaci tapasztalatai alapján egy teljes átfogó fejlesztést kívánt megvalósítani.

Céljuk az volt, összehangolják a munkaerő-piaci keresleti és kínálati oldalt, támogassák a szakmai gyakorlatokat, megbízható minőségirányítási és információs rendszert hozzanak létre, színesítsék és
továbbfejlesszék a hallgatói és oktatói szolgáltatásokat, modernizálják az e-learning rendszert és javítsák az intézmény nemzetközi versenyképességét.

Dr. Filep Bálint projektmenedzser szerint a kitűzött célok teljesültek.

Kifejtette: "Bízunk benne, hogy a pályázat során létrejövő fejlesztések és szolgáltatások eredményeként az Egyetem tovább tudja erősíteni a regionális, számos szakterületen országos szintű szerepét, a térség vállalataival létrehozott még intenzívebb kapcsolata pedig dinamizálhatja a vállalatok és a régió versenyképes fejlődését."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizet a Dunába: Lassú halál a Szigetközben

A Kisalföld által indított országos népi kezdeményezés hatvannapos időtartama alatt, amit az… Tovább olvasom