Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Vendégek a német testvérmegyéből

A hét végén 17 tagú delegáció érkezett megyénkbe a baden-württembergi Enzkreis járásból.

A vendégek között - az ottani járás Ifjúsági Hivatalának 2 munkatársa mellett - azon befogadó családok tagjait látja vendégül a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, akik a német nyelvtanfolyamra utazó megyebeli fiatalok számára évek óta otthont biztosítanak a tanfolyam ideje alatt.

Öt napos itt tartózkodásuk során találkoznak a megyei közgyűlés tisztségviselőivel, meglátogatják a megyei világörökségi helyszíneket, de megismerkedhetnek a főváros nevezetességeivel is.

A vendégek a mai nap délelőttjén a megyei önkormányzat hivatalában tettek látogatást, ahol a megyei közgyűlés tisztségviselőivel és a hivatal munkatársaival találkoztak.

Elsőként Németh Zoltán, a közgyűlés elnöke köszöntötte a vendégeket, külön kiemelve és megköszönve azt a fogadókészséget és segítő szándékot, melyet a befogadó családok az elmúlt évek során tanúsítottak. Emlékeztette a jelenlévőket arra is, hogy a két megye együttműködése még 2001-ben, Ivanics Ferenc elnöksége idején nyert hivatalos formát. Hozzátette: a testvérkapcsolat akkor válik teljessé, ha nem csak a két fél politikusai találkoznak rendszeresen, hanem a civilek is kölcsönösen egymásra találnak.

A hét végén 17 tagú delegáció érkezett megyénkbe a baden-württembergi Enzkreis járásból
A hét végén 17 tagú delegáció érkezett megyénkbe a baden-württembergi Enzkreis járásból


Dr. Pertő Péter alelnök előadása segítségével szűkebb régiónkat, Győr-Moson-Sopron megyét is megismerhették: így szó esett a megye elhelyezkedéséről, a legfontosabb számszaki mutatókról, a kulturális, földrajzi, természeti értékekről és a megye gazdaság helyzetéről.

Délután Pannonhalma szépségeivel és kincseivel ismerkednek, este pedig Győrújbarát lesz a házigazda. Kedden a főváros, Budapest nevezetességeit tekintik meg, majd a Parlamentben is látogatást tesznek. A szerdai és a csütörtöki napot Sopronban és környékén töltik, ott Ivanics Ferenc alelnök lesz a házigazda.

Együttműködés Enzkreis járással

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2001-ben írta alá együttműködési szándéknyilatkozatát a baden-württembergi Enzkreis járással, amit a 2007-ben kötött együttműködési megállapodással meg is erősített.

A két régió közti együttműködés évek óta töretlen, kölcsönös szakmai látogatások jellemzik, s a vezetők folyamatosan keresik a további együttműködés lehetőségeit. Legutóbb tavaly májusban a megyei közgyűlés tagjai látogattak el a német partnerekhez.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teherautók ütköztek Győrben

Információink szerint rendőrök irányították a forgalmat hétfőn délelőtt. Tovább olvasom