Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Vendégek a Kisfaludy teremben

A Győri Nemzeti Színház áprilisban két különleges produkciót lát vendégül a Kisfaludy teremben.

Április 14-én vasárnap 17.00 órai kezdettel a Momentán Társulat lép fel színházunkban RögvEst című produkciójukkal.

A Momentán Társulat 2003 óta sikerrel játszott előadása 100% improvizáció. Nincs megírt szöveg, nincsenek előre kidolgozott poénok, nincsenek beépített nézők. Minden jelenet a közönség előtt, a nézők ötletei alapján születik. Elég, ha mondasz egy műfajt, egy helyszínt vagy egy foglalkozást, és máris a színpadon látod viszont.

Rövid, pörgős jelenetek, tele fordulatokkal és váratlan megoldásokkal. Egyetlen este alatt járhatsz lakótelepi fürdőszobában és illegális kaszinóban, találkozhatsz irigy kalózokkal és zaklatott HR menedzserekkel, elleshetsz intim hálószobatitkokat és mesteri meggymagozó technikákat, sőt főhősévé válhatsz egy romantikus, improvizált dalnak is.
Megszólalni nem kötelező. De érdemes.

Április 19-én pénteken a Komáromi Jókai Színház előadását láthatják 19.00 órai kezdettel, ők Spiró György Prah című drámáját hozzák el a győri nézőknek.

Anger Zsolt rendezésében egy szegény sorsban élő pár történetét ismerhetik meg, akik váratlanul megütik a lottó főnyereményt.

Végiggondolta már, mi lenne, ha egyszer ötös találata lenne a lottón? El tudja képzelni, mit tenne, ha az ölébe hullana 2 millió euró? Úgy tenne, mintha mi sem történt volna, s szép csöndben újrarendezné az életét, vagy másnap felmondva, hátrahagyva mindent új életet kezdene?
A Prah két szereplőjének, egy vidéki házaspárnak megadatik ez az égi áldás - vagy átok. Hatszázötmillió háromszáznegyven-kétezer forint! Ennyit adnak a szelvényért…

De vajon mit lehet venni ennyi pénzből? Nyaralót? Szigetet Jugóban? Bányatavat? Talán… De az elkallódott boldogságot, a hétköznapok biztonságát aligha.

Spiró György komédiájának két szereplője röpke másfél óra alatt lepörgeti az életét, átrendezi, majd visszarendezi azt. Ez idáig azt hitték boldog életük legnagyobb akadálya a pénztelenség… Pár óra, s rájönnek, a szegénységnél is van rosszabb.

Jegyek már mindkét előadásra vásárolhatók 2200 forintos áron a Győri Nemzeti Színház jegypénztárában, vagy online.

Tájékoztatás
A Sikerbérletek beváltási határideje 2013. május 31. Ezt követően a Sikerbérlet egységei érvényüket vesztik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városvédők: alternatív megoldások a Dunakapu téren - videók

˝Nem kell mindenáron elpusztítani egy reneszánsz bástyát, van más megoldás!˝ - véli az Arrabona Városvédő Egyesület. Tovább olvasom