Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Végzetes verekedés: újabb halálos születésnap

Elképesztő a hasonlóság két fiatalember halálában: a közelmúltban egy győri, most pedig egy Veszprém megyei férfi halt meg verekedést követően. Gyakorlatilag ugyanolyan agysérüléssel kerültek a győri kórházba, mindkettőjük szerveit felajánlották a halálukat követően.


A sors ismétli önmagát. Szinte minden úgy történt a napokban egy badacsonyi szállodában, mint január 22-én Győrben Bán Istvánnal. A 25 éves győri fiatalember történetét megírta a Kisalföld (Halállal végződött a születésnap – 2012. február 21.), ügyében azóta is tart a nyomozás.

A győri kórházban már nem lehetett megmenteni a súlyos agysérültet.
A győri kórházban már nem lehetett megmenteni a súlyos agysérültet.

A mostani eset március 30-án történt egy badacsonyi luxushotelben. Születésnapi bulit tartott egy százfős társaság, tehetős vállalkozók érkeztek az ország szinte minden részéből.

Többségük az egyik piacvezető, független pénzügyi tanácsadó cégcsoport vezetője, illetve középvezetői beosztású munkatársa volt. Itt verekedett össze Szabó Tamás oroszlányi vállalkozó, aki a későbbi áldozatot – egy korábbi sérelem miatt – arcon ütötte.

A rendőrség a képen látható Szabó Tamást körözi az ügyben. Fotók: H. Baranyai Edina; police.hu
A rendőrség a képen látható Szabó Tamást körözi az ügyben. Fotók: H. Baranyai Edina; police.hu

A sértett olyan szerencsétlenül esett, hogy a fejét beütötte a liftajtóba, majd eszméletét vesztette. Ugyanúgy, ahogy a győri Bán István, ezt követően magához tért, néhány kisebb zúzódás látszott csak rajta, de azért az ajkai kórházba szállították. Ott kiderült, hogy súlyos koponyatörést, agykárosodást szenvedett; az ő esetében azonban órák alatt drámaian romlott az állapota. Ajkán már kómába esett, úgy szállították a győri Petz-kórházba. 

Dr. Skaliczky Zoltán, a győri idegsebészet osztályvezető főorvosa a Kisalföldnek elmondta: gyakorlatilag agyhalott volt már a 31 éves férfi, amikor hozzájuk került. "Nem volt vérömleny, amit műteni lehetett volna. Csak egy kis műtétet tudtunk végrehajtani nála is, amivel az agynyomást mértük, s az agyvizet elvezettük.

Nála annyi volt a különbség a győri fiatalemberrel szemben, hogy sokkal gyorsabban lezajlott a visszafordíthatatlan állapot kialakulása. Szerveit az ő hozzátartozói is felajánlották."

Az április 2-án meghalt férfi két kisgyermeket hagyott maga után. Az elkövető – másokkal együtt – elhagyta a szállodát még azelőtt, hogy  a rendőrség kiérkezett volna. Azóta ismeretlen helyen tartózkodik.

Ezért körözést adtak ki ellene: aki Szabó Tamás oroszlányi vállalkozó tartózkodási helyét ismeri, vagy vele kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűn-ügyi osztályán, munkaidőn túl a főkapitányság ügyeletén. Telefonon a 88/428-022-es számon (13-59-es mellék), illetve munkaidőn túl a 107-es, 112-es segélyhívószámon vagy a rendőr-főkapitányság ügyeletén lehet bejelentést tenni.

Egyelőre szakértő vizsgálja a badacsonyi esetnél is, hogy pontosan mi okozta az áldozat halálát. 

A győri esetnél is nyomoznak.

Bán István halálának ügyében szintén tart a nyomozás – tudtuk meg tegnap. A győri fiatalember is dulakodást követően esett el, vélhetően a padkába verte be a fejét. Mivel ott többen is verekedtek, így egyelőre azt is vizsgálja a szerv, hogy kinek milyen szerepe volt a dulakodás kialakulásában, ki ütött, s ok-okozati összefüggés van-e a későbbi eszméletvesztés és az elcsattant pofonok között.

 

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra megmenekült a bakonyi vasút

Gyakorlatilag minden reggeli és délutáni járat megmarad április 15. után is a győr–veszprémi vasútvonalon. Tovább olvasom