Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Védőfelszereléseket kaptak az önkéntes tűzoltók

A megyei igazgatóságon most 16 millió forint értékben osztottak szét védőfelszereléseket; 42 egyesület pályázott.

Az ünnepélyes átadón Galumba Lajos tűzoltó százados, megyei tűzoltósági főfelügyelő adta át a pályázaton nyert eszközöket. Megnyitóján kiemelte az önkéntes tűzoltó egyesületek 2014. évben nyújtott kiemelkedő helytállását, a káreseteknél nyújtott segítséget, beavatkozásokat.

A megyében 49 önkéntes tűzoltó egyesület közül 42 egyesület adott be pályázatot. A százados elmondta, hogy az egyesületeknek minél több lehetőséget meg kell „ragadni", biztatta őket, hogy a pályázatokat kövessék figyelemmel.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére 2014-ben kiírt pályázaton a megye illetékességi területén lévő, a pályázaton induló egyesületek részére 36 millió forintot ítéltek meg.

A mostani átadáson többek között védőeszközök – védőruha, védőkesztyű, védőcsizma, védősisak stb.- kerültek átadásra 16 millió forint értékben. Ezen felül szakfelszerelések, nagy értékű gépek (átemelő szivattyú, benzinmotoros láncfűrész) kiosztása is megtörtént, amely nagyban növeli az egyesületek beavatkozóképességét.

Összességében elmondható, hogy a 2014. évben kiírt pályázatok nagyságrendileg meghaladták az elmúlt 10 év átlagát. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól a megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületeknek, az országosan megítélt összeg 13,5 százaléka jutott - közölte a megyei katasztrófavédelem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Jobbik: három lépés a szociális biztonságért

A Jobbik Győrben megoldaná az orvoshiányt, az idős emberek gondjait és a fiatalok lakáshoz jutását. Tovább olvasom