Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Változnak a tűzbiztonsági szabályok

Három helyszínen nagyjából 600 mezőgazdászt és vállalkozót tájékoztatott a Katasztrófavédelem az idei évben várható létesítményvizsgálatokról.
A fórumon az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról is szó esett, rengeteg az új előírás.

Megelőző jellegű, tájékoztató fórumokat tart a héten a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A konferenciák témája a 2015. évi mezőgazdasági vállalkozások létesítményeinek teljes vizsgálata. Március ötödikétől hatályos az új Országos Tűzvédelmi szabályzat, emiatt több téren is változnak az üzemeltetési követelmények.

– Az első félévben kevesebb ellenőrzésre lehet számítani, hiszen a jogszabály egyes pontjai is később lépnek életbe, de a második félévtől már mindenki számíthat ilyen akciókra – szögezte le Horváth Gergely tűzoltó százados, megyei iparbiztonsági főfelügyelő. „Legfontosabb a megelőzés, közös érdeke a vállalkozóknak és nekünk is, hogy mindenki megfeleljen a szabályoknak. Legtöbbször mérlegelési lehetőségünk sincs, kötelező a bírságot kiszabnunk" – szögezte le a százados.

– Tilos lesz bármilyen célú tűzgyújtás az új rendelet szerint, ez alól kivételt tenni csak belterületen és jegyzői engedéllyel, vagy a szabadban a tűzvédelmi hatóság jóváhagyásával lehet – hangsúlyozta Bakcsányi Péter tűzoltó őrnagy, a konferencia egyik előadója. „Az épületek tűzveszélyességi besorolása megszűnik, ezt a kockázati osztályok váltják fel, de a veszélyes anyagok szállítása, tárolása is új elbírálás alá esik. Frissíteni kell a katasztrófa-védelmi dokumentumokat minden épületnél, mire az ellenőrzés megkezdődik. Most még a vizsgálatok előtt vagyunk, lehet intézkedni, segítünk mindenkinek, ha hozzánk fordulnak" – zárta a konferencát a szakember.


Folyamatosan frissül a weboldal

A Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai rendszeresen frissítik www.gyor.katasztrofavedelem.hu weboldalt, így érdemes itt tájékozódni az új jogszabályokról.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óránként 10 euró - Irigyelnek, amikor megtudják: takarítok

Heti kétszeri takarítással Ausztriában mintegy 200 ezer forintot keresnek a magyar bejárónők havonta, tisztán és feketén. A megyében a felét keresik. Tovább olvasom