Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Választás top 5: ők a legnagyobb nyertesek Győr környékén

A kisalfold.hu publicisztikájában a vasárnapi választás legnagyobb nyerteseit rangsorolta.
5. Bider Zsolt

16 év polgármesteri munka után döntött Király Péter visszavonulása mellett Öttevényen. Ennek megfelelően öt jelölt indult harcba a megüresedett polgármesteri székért, a kampány is jóval magasabb hőfokon égett, mint megyénkben átlagosan. A versenyfutást végül meggyőző fölénnyel, 635 szavazattal, több mint 53 százalékos többséggel Bider Zsolt nyerte meg.

4. Bagó Ferenc

Bagó Ferenc úgy kezdheti meg harmadik polgármesteri ciklusát Pannonhalmán, hogy egy reális, jó választási programot összeállító fiatalembert, Németh Tamást győzött le közel 65 százalékos támogatottsággal. Pedig nem indult könnyen a második ciklus: 2010 novemberében parázs közmeghallgatást tartottak a termálprojektről, mely azóta sem valósult meg. Pannonhalma központja ugyanakkor "soha nem látott" változáson megy keresztül: a felújított főtér után az apátsági major született újjá, míg az egykori magtár is hamarosan megújul.


Bagó Ferenc
Bagó Ferenc


3. Bárány István?

Esélylatolgató cikkünkben megírtuk: ha valahol egyéni körzetet bukhat a Fidesz Győrben, az a 4. számú lesz. Most azonban sokkal szorosabb volt a küzdelem, mint három és fél éve az időszakos választáson: akkor kiütéssel nyert Bárány István, most egyetlen szavazattal Morvay László ellen. Itt az eredmény egyébként még változhat: a rendkívül szoros választás miatt a szavazatokat újra számolják.


Bárány István
Bárány István


2. Borkai Zsolt

Győr polgármesterét a második ciklus elejétől kezdve többen támadták. Banális közhely, de ahol pénz van - márpedig a kisalföldi megyeszékhelyen akad bőven -, ott sokan marakodnak a koncért. Borkai Zsoltnak ezt a helyzetet kellett megtapasztalnia, eleinte nehezen viselte, majd sportemberekre jellemző módon összekapta magát, s az utolsó egy évben ez meg is látszott a város fejlődésén. Összességében alacsony hőfokon égő, visszafogott kampánnyal sikerült harmadszorra is megszerezni a polgármesteri széket Győrben.


Borkai Zsolt
Borkai Zsolt


1. Balogh Tibor

Nagybajcs fiatal plébánosa, Balogh Tibor pár hete intett búcsút papi hivatásának, majd a vasárnapi választásokon meglepetésre simán váltotta le a korábbi polgármestert, Huszár Imrét. Mindezt úgy, hogy Nagybajcson élők háromnegyede élt szavazati jogával.

Balogh Tibor
Balogh Tibor


Van listánk a vesztesekről is

Ön szerint kik voltak még az önkormányzati választások nagy nyertesei? Írják meg Facebook-oldalunkon!

Összegeztük az önkormányzati választások legnagyobb veszteseit is Győr környékéről, cikkünket itt olvashatják el

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torlódás Győrben a 14-es főúton

Szintbe hoznak egy aknafedelet, a Bácsai úti csomópontnál. Tovább olvasom