Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Vágó Istvánt faggatták Olvasóink Gyurcsányról, Friderikuszról és a kvízekről!

Az egyik legismertebb magyar televíziós személyiség, a kvízprofesszor elmondta véleményét a most futó vetélkedőkről, a magyar médiáról és politikai életről. Valószínűleg nem tér vissza többet a képernyőre.

16.51

Köszönöm a kérdéseket, ismét remekül éreztem magam Győrben! És köszönöm a Kisalföld vendégszeretetét is - remek csapat!


Vágó István megérkezett a Kisalföld győri szerkesztőségébe - fotó: H. Baranyai Edina
Vágó István megérkezett a Kisalföld győri szerkesztőségébe - fotó: H. Baranyai Edina


Kérdezz-felelek Vágó Istvánnal, nem Egri Jánossal

- Hogyan ismerkedett meg Gyurcsány Ferenccel, milyen vele most a kapcsolata? Mi a véleménye az őszödi beszédről?

Vágó I.: Gyurcsány még miniszterelnökként felhívott telefonon, hogy bocsánatot kérjen tőlem azért, mert egy kormányülésen engem idézett, és eltévesztette a keresztnevemet. Tudom, valószínűtlen - de ez történt. Ami pedig az őszödi beszédet illeti, furcsa lesz, de Lázár Jánost vagy Bencsik Andrást, a Demokrata főszerkesztőjét idézem: jó lenne újra meghallgatni, és a benne hallható következtetéseket józanul újra végiggondolni...

"Ma már vannak barátaim, jó ismerőseim a volt játékosok között"

- Vágó Istvántól kérdezném, hogy egykori játékosai között van-e olyan, akivel tartja valamilyen szinten a kapcsolatot?

Vágó I.: Sokáig azt az elvet vallottam, hogy nem szabad kapcsolatot tartanom a játékosokkal, mert mi van, ha legközelebb egy másik műsorban ismét összefutunk? És az megengedhetetlen szerintem, hogy egy kvízmester érzelmileg viszonyuljon a játékoshoz. Ezt aztán később feladtam, és ma már vannak barátaim, jó ismerőseim a volt játékosok között. Talán azért, mert aligha lesz újabb lehetőség, hogy képernyőn megint találkozzunk.

- Hiányoznak a kvízek, a stúdió világa?

Vágó I.: Ma már nem. Az a gyanúm, hogy én se hiányzom már az általam kedvelt műsorokból. Megváltozott a világ, megváltoztak a nézői szokások. Nem állítom, hogy örülök ennek - de nem a magam új státusza miatt.

"Egyelőre kicsi a valószínűsége, hogy visszatérjek a képernyőre"

- Lehet, hogy nem jól tudom, de úgy hallottam, hogy a liberálisok nem támogatják Önt, sőt, saját jelöltet is indítanak Ön ellen a választókerületében. Mi ennek az oka?

Vágó I.: Az okát nem tudom, de szomorú vagyok ettől. Szinte az összes választási kampányban segítettem őket, utaztam, fórumokat tartottam nekik, mindezt természetesen ellenszolgáltatás, sőt a hála elvárása nélkül. Ha most jelöltet indítanak ellenem, abból arra következtetek, hogy erről megfeledkeztek. Vagy más érdekek átírták a szándékaikat.

- Várható még, hogy akár egy régi vetélkedővel akár újjal visszatér kvízmesterként valamelyik országos tévén a képernyőre?

Vágó I.: Egyelőre kicsi valószínűségét látom ennek, ahhoz túlságosan is belemártottam magamat a közéletbe. A tévés vezetők - se a közszolgálatban, se a kereskedelmi televíziózásban nem szeretik, ha a tévés alkalmazottak politizálnak...

"A műveltségi vetélkedők híve vagyok"

- Mi a véleménye a mostanában a tévében futó vetélkedőkről? Maradj talpon, Bumm...

Vágó I.: Én elsősorban a műveltségi vetélkedők híve vagyok, a fent említett műsorokban vannak ilyen elemek. Végül is - nézőjük vagyok.

- Úgy tudom, a Favágók együttes már megszűnt. Gitározni szokott még? Ha egy zenekar felkérné, hogy ugorjon be basszusozni, elvállalná?

Vágó I.: Természetesen a zenélést nem hagytam abba, de műfajt és "zenészeket" váltottam: heti rendszerességgel barátaimmal jazz-t játszunk. Ők azonban a nagyközönség számára nem ismert emberek, amatőr zenészek, mint én.

"Én talán legjobban a Milliomost szerettem"

- A hétvégi választásokon milyen eredményekkel lenne elégedett mind a DK-t, mind a saját szereplését illetően a Hegyvidéken?

Vágó I.: Azt szeretném, ha a DK alapelveit, törekvéseit minél szélesebb körben megismernék az emberek - szűkebb pátriámban, a Hegyvidéken is. Ebből a szempontból fontos ez a kampány, ha biztos győzelemre nem számíthatok is. De esetlegesre azért igen. :-)

- Melyik korábbi vetélkedőjét látná szívesen viszont a képernyőkön? Ha van ilyen, kit bízna meg kvízmesternek?

Vágó I.: Én talán legjobban a Milliomost szerettem, és annak voltak már jeles kvízmesterei a "székemben": Friderikusz és Fábry is. Szívesen néztem őket, de a műsor időközben megszűnt...

Szórakoztató volt Friderikusz a Milliomosban

- Amikor Friderikusz Sándor vezette a Legyen Ön is Milliomost!, Önnek hogy tetszett a műsor?

Vágó I.: Ő teljesen más felfogásban vezette, talán a mókát jobban előnyben részesítette, mint a kérdések tartalmi elemeit. De így is nagyon szórakoztató volt.

Előzetes

Az egyik legismertebb magyar televíziós személyiség, Vágó István lesz a Kisalföld vendége szerdán 16 órától. Kérdésekre fel!

Várjuk Olvasóink kérdéseit a magyar médiáról, a kvízműsorokról, közéletről és természetesen Vágó Istvánról az online@kisalfold.hu e-mail címen, vagy Facebook-oldalunkon. Kérjük, a levél tárgyába tüntessék fel: "Vágó István".


A legnépszerűbb magyar kvízműsorok házigazdája válaszol a kisalfold.hu Olvasóinak szerdán 16 órától
A legnépszerűbb magyar kvízműsorok házigazdája válaszol a kisalfold.hu Olvasóinak szerdán 16 órától

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri cégnek tartoztak - Savazással akarta rendezni az ügyet egy férfi

A szegedi férfi feladata a tartozások behajtása volt, ám állítása szerint a megbízói nem tudtak a… Tovább olvasom