Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Vád: életveszélyesen megverte 17 éves áldozatát Győrben

Sz. István ellen életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt nyomozott a rendőrség.

A rendőrség ügyeletére 2013. június 22-én 2 órakor érkezett a bejelentés, hogy az egyik helyi vendéglő előtt két fiatal összeverekedett. Az összetűzés során egyikük az ütésektől az eszméletét vesztve a földre esett.

A rendőri vizsgálat megállapította, hogy aznap éjszaka két fiatalokból álló társaság beszélgetett egy győri italozó előtt, amikor az egyikük provokálni kezdte a másik társaság egyik tagját.  A provokáló 19 éves férfi többször úgy fejen, illetve arcul ütötte a sértetett ököllel, hogy a fiú elvesztette az eszméletét és a földre zuhant. A magatehetetlen fiatalt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

A gyanúsított az előzetes letartóztatás előtt. Fotó: Kisalföld-archívum
A gyanúsított az előzetes letartóztatás előtt. Fotó: Kisalföld-archívum

A verekedő fiatalember a helyszínről elmenekült, azonban a rendőrök beazonosították és rövid időn belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Sz. István győri lakost. A rendőrség a férfit bűnügyi őrizetbe vette, előzetes letartóztatását a Győri Járásbíróság elrendelte.

A verekedő fiatal kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett.

A Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az Sz. István ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást lezárta. Az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek.

A kritikus 72 óra után még hosszú napokig élet-halál között lebegett az alig 17 éves  B. Gábor, aki végül felébredt a kómából, túlélte a verést.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darut bontanak a győri Széchenyi-egyetemnél, útzár

Szerda délutánig a Posta melletti utat lezárják a bontás miatt. Tovább olvasom