Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Újra változhat a behajtási rend Győr belvárosában

A pénteki győri közgyűlés napirendi pontjai között szerepel, hogy egyes elemeiben változhat a tavaly júniusban elfogadott, nagy port felverő belvárosi behajtási rend.


Mint emlékezetes, tavaly júniusban fogadta el az előző ciklus győri képviselőtestülete a belvárosi behajtási rendeletet, mely finoman fogalmazva is kiverte a biztosítékot a centrumban kereskedő vállalkozóknál.


A belvárosi behajtási rend tavaly ősszel lépett életbe, s most kicsit finomra hangolják. Fotó: Krizsán Csaba.
A belvárosi behajtási rend tavaly ősszel lépett életbe, s most kicsit finomra hangolják. Fotó: Krizsán Csaba.


Több mágneskártya, rugalmasabb szabályozás

Az egyik sarkalatos része a problémának az volt, hogy a szeptemberben életbe lépő új behajtási rend szerint csak reggel 7-9 és délután 18-20 óra között érkezhettek az áruszállító kocsik. Ráadásul úgy, hogy az áruszállítók nem kaphattak behajtást biztosító mágneskártyát.

A pénteki közgyűlési elé kerülő előterjesztés ezen változtatna, s egyszersmind életszerűbbé alakítaná a rendelet.

"Azok az áruszállítók ugyanis, akik több üzletbe szállítanak árut, s ezt a tevékenységet beszállítói papírokkal alá tudják támasztani, ők ezentúl igényelhetnek majd Győr belvárosába bejutást biztosító mágneskártyát" - mondta el érdeklődésünkre Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke.

Ez a módosítás összesen 70 áruszállítót érinthet kedvezően.

További változás, hogy a belvárosi pékségekbe friss pékárut szállító autók ezentúl reggel hét óra helyett fél hattól beléphetnek a belvárosi övezetbe, illetve azok a vállalkozások, melyek hűtőautót fogadnak, igényelhetnek plusz egy mágneskártyát.

A mozgássérültek egyelőre nem számíthatnak változásra 

A behajtási rendelet mozgáskorlátozottakra vonatkozó részei ugyanakkor egyelőre nem változnak.

Úgy tudjuk, hogy akik bizonyíthatóan mozgássérültek, s ennek egyértelműen látható fizikai jelei vannak, azok kérésére egyedi esetekben (orvosi rendelésre vagy templomi misére akar eljutni az illető) szabad utat biztosít a belvárosba a győri útkezelő.

Információnk szerint ilyen kérés az utóbbi évben 3-4 érkezett be az Útkezelőhöz, igaz, bírósági tárgyalásra is volt már példa a több mozgássérült személy által is vitatott rendeletből.


Portálunk pénteken 10 órától online tudósít a megyeszékhely nyári szünetet megelőző utolsó közgyűléséről. A napirendi pontok teljes listáját ide kattintva tekinthetik meg.

Olvasóink írták

 • 8. zrx_xzr 2011. június 24. 11:34
  „..remelem a jogszabaly alkotok megtapasztaljak, ha egyszer tolokocsisok lesznek, milyen egyszeru elintezni a szukseges dokumentumokat a behajtashoz, stb.. es ha mondjuk a bele log es le van rokkantositva, de nincs lathato jele, mert a laba meg nem esett le, akkor csak menjen busszal ..azonkivul a belvarosba minek bolt, zarjunk be mindent es legyenek csak muemlekek es galambok, ugyis ugy porog a gazdasag, mi a francnak bevetel es munkahelyek ..az audi meg ugyis tamogatja a varost, amig a kinai lufi ki nem pukkan es majd nekik sem kell volkswagen.. aki meg nem tette, sztem surgiosen hagyja el a csodas magyarorszagot xD”
 • 7. medwe 2011. június 24. 11:21
  „Mozgássérült? Pár éve voltam az óceánon túl, a lehetőségek földjén. 2 napig tömegközlekedtem. Azt játszottam, hogy kerekesszékes vagyok. Nem volt akadály, mindenhová eljutottam gond nélkül. Arról csak zárójelben beszélek, hogy a napijegy magyar vonatkozásban is bőven megfizethető. S azt sem szabad elfelejteni, hogy számos idős ember használ elektromos széket, mert nehéz a járása. Kérdés! Ha a városháza felől szeretnék eljutni a vidéki buszpályaudvarra a vasúti aluljárón, akkor azt mozgáskorlátozottan hogyan? Szóval ez még itt nagyon balkán, 400 év elmaradás.”
 • 6. Hyppolit 2011. június 24. 09:02
  „"Mozgássérültek egyelőre nem számíthatnak változásra". No comment!Annyit azért tegyünk hozzá, hogy Európában egyedül nálunk, esetleg egyedül a mi városunkban.Van kerekes-székes barátom, elmondta, hogy milyen súlyos mértékben hagyják figyelmen kívül hazánkban a rokkantak érdekeit. Nem lepődök meg semmin...”
 • 5. zsukov 2011. június 24. 08:15
  „Remételen takog őkörsége az egéz brancs .....”
 • 4. PaPa 2011. június 24. 06:42
  „Jellemző győri gyerekekre hoznak egy rendeletet csak nem tudják (a pénzért) nem akarják betartatni!”
 • 3. háté 2011. június 23. 21:02
  „Pénz beszél, - a kutya ugat!
  - a mozgáskorlátozott meg tűr.

  Úgy tudjuk, hogy akik bizonyíthatóan mozgássérültek, s ennek egyértelműen látható fizikai jelei vannak, azok kérésére egyedi esetekben (orvosi rendelésre vagy templomi misére akar eljutni az illető) szabad utat biztosít a belvárosba a győri útkezelő.
  Ebben az egy hosszú mondatban minden benne van.”
 • 2. -upho- 2011. június 23. 19:57
  „100 millios belepteto rendszer, tiltasok, de ugyanugy bent parkolnak az autok az uzlet mellett mint egy evvel ezelott. Es most ezen fognak lazitani. Akkor mi is tortent?”
 • 1. gralaci 2011. június 23. 17:33
  „"A behajtási rendelet mozgáskorlátozottakra vonatkozó részei ugyanakkor egyelőre nem változnak."
  Pedig rendeletben szabályozhatnák, hogy a mozgáskorlátozott legalább 30 nappal előbb igényelhesse az eseti behajtást!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 100 milliós javítási munka a Győri Ítélőtábla épületén

Végül 107 millió, 870 ezer forintból javították ki a Győri Ítélőtábla épületének hibáit, amiért az intézmény az Európa Építő Zrt.-t kárhoztathatja. Tovább olvasom