Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Újra díszkapu a Rózsák terén

Győr - Hajdan volt, aztán az idők során tönkrement, mostantól újra díszkapu áll Szabadhegyen a Rózsák terén. Tegnap ünnepélyesen adták át a környék lakóinak.
Egyre szebb a szabadhegyi Rózsák tere, amely az utóbbi években, évtizedekben meglehetősen leromlott állapotba került. Sikerült végre újra „életet vinni" a térre, ahogy az Simon Róbert Balázs alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője választási ígéretében állt. Idén július elején adták át a vadonatúj, azóta igen megkedvelt játszóteret, kerítéssel elzárt helyen végezhetik dolgukat a kutyák, ismét rózsák díszlenek a téren, s az egész területet szépen rendbe tette a kommunális szolgáltató.

A szabadhegyiek örömmel sétáltak át az új díszkapu alatt. Fotó: Bertleff András
A szabadhegyiek örömmel sétáltak át az új díszkapu alatt. Fotó: Bertleff András

S tegnap felavatták az új díszkaput is a József Attila út felőli bejáratnál. Ahogy Simon Róbert Balázs emlékeztetett rá, az 1980-as években a városszépítő egyesület jóvoltából állt már a téren faragott díszkapu, de annyira tönkrement, hogy el kellett távolítani. Az újat Szendi Péter szabadhegyi asztalosmester készítette, a fafaragás fia, ifj. Szendi Péter munkája. A mester az avatási ünnepségen elmondta: a kapu időtálló tölgyfából készült, bioolajos felületkezeléssel, s vállalják rendszeres gondozását is. Azt kérte a szabadhegyiektől, vigyázzanak rá... A díszkaput a tegnapi eseményen Lentulai Attila szabadhegyi református esperes áldotta meg.

A Rózsák terének szépítése jövőre folytatódik, még több növényt ültetnek, pihenőpadokat helyeznek el, s a szabadhegyiek kérésére körben futósávot is kialakítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pápai út: még nagyobb dugók lesznek

Győr - A jövő héttől még nehezebb lesz a közlekedés Győr déli határánál, a Pápai úti csomópontnál.… Tovább olvasom