Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Újabb útfelújítás torlódással

A nyári torlódásokat idéző állapotok alakulhatnak ki a győri Szent István úton hétfőn kezdődött aszfaltfelújítás miatt. Jó hír, hogy a munkák várhatóan két héten belül befejeződnek, rossz, hogy esetenként a 82–83-as főút bevezetőszakaszára sem lehet felhajtani.
Munkagépeket kerülve: A Szent István úton, az Újlak utca és a Rába felett átívelő Béke híd közötti szakaszon alaposan lelassítja a forgalmat a munka.
Bár a Kisalföld szombati számában beszámoltunk róla, a legtöbb autóst minden bizonnyal meglepetésként érte, hogy útépítési munkálatokat végeznek Győrben a Szent István úton, az Újlak utca és a Rába felett átívelő Béke híd közötti szakaszon.

Sokakban még élénken élnek a megyeszékhely főutcáján (az Újlak utcától a Jókai Mór utcáig) májustól októberig tartó rekonstrukció okozta hatalmas forgalmi dugók. Torlódásra most is számítani kell, csak várhatóan jóval rövidebb ideig.

Wimmer József, a Győr-Moson-Sopron Megyei Állami Közútkezelő Kht. fejlesztési és építtetési osztályvezetője elmondta: a mostani munkák során közműcserét nem végeznek, csupán a régi aszfaltot felmarják, és újat terítenek a helyébe. Ez gyorsabb tempót tesz lehetővé, és várhatóan legkésőbb november 30-án újra négy sávon lehet közlekedni. Addig általában egy-egy sávot tart lezárva az építtető cég.

Az igazi fennakadást az okozza, hogy időnként a 82–83-as főutak közös bevezetőszakaszának fel-, illetve lehajtóját is le kell zárni. Ugyancsak megközelíthetetlen lesz esetenként az ott lévő benzinkút is.
A szakember szerint minderre az útburkolat leromlott állapota miatt volt szükség – csakúgy mint Vámosszabadinál, ahol a 14-es főúton mától november 30-ig ugyancsak aszfaltcserét végeznek a határátkelő szlovák oldalától a Duna-hídig. 

Hétfőn munkások dolgoztak a Szent István út nemrég felújított szakaszán is. Wimmer József tájékoztatása szerint a szinte még friss aszfalt felbontására azért volt szükség, mert a vízvezetékbe hibás – derékszögben elhajlott – elzárószálat építettek be, amelyet ki kellett cserélni. A felelősséget még nem tisztázták.

Kapcsolódó cikkek >>

Elterelések, útlezárások a nyáron (2003-05-05) >>
Útblokáddal a kamionforgalom ellen (2003-01-02) >>
Útlezárások és elterelések (2002-06-30) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokkal kevesebb jut kultúrára

Az étkezési hozzájárulás maximumra emelését és a közalkalmazotti béremelés önkormányzati fedezését… Tovább olvasom