Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Újabb licit lesz a 3 hektáros tömbre

Városrészek fóruma sorozatunkban Adyváros van terítéken. Egyik olvasónk azt kérte szerkesztőségünktől, hogy ennek részeként járjunk utána, az önkormányzat mit tervez a volt Grabo-sátor környékével.
 „A város néhány éve megvette a területet, néhány ingatlant ki is sajátított, az ide szánt multifunkcionális csarnokot azonban biztosan nem itt építi fel, ha egyáltalán megvalósul valahol. Azóta viszont semmi sem történt" – írta.
Nagy Tamás, a polgármesteri hivatal gazdálkodási főosztályvezetője kérdésünkre arról tájékoztatott, hogy az Adyvárosi Sportcentrumot – azaz a volt Grabo-sátort – is magában foglaló, az Ifjúság körút–Szigethy Attila út–Cirkeli utca által határolt területen kialakított, kis híján háromhektáros tömbtelek 11 önkormányzati, valamint öt nem önkormányzati tulajdonban álló ingatlan megosztásából és összevonásából alakult ki. Az önkormányzat területvásárlásra 434,3 millió forintot költött 2008-ban és tavaly.

A szakember kifejtette: a város az ingatlant 1,2 milliárd forint plusz áfa vételárért hirdeti. Eddig két eredménytelen licit volt, ősszel újabbat tartanak. Az ingatlanra a rendezési terv szerint irodaház, sőt, még toronyház is építhető. A szabályozás emellett lehetőséget ad például arra, hogy valaki 10 ezer négyzetméteresnél nagyobb – de 30 ezer négyzetméteresnél kisebb – bevásárlóközpontot húzzon fel a területre, ha a legalább a Szigethy Attila útra, a Fehérvári útra, az Ipar utcára és az Ifjúság körútra kiterjedő közlekedési hatástanulmány eredménye kedvező.

A hasznosítás további feltétele, hogy a beruházó saját költségén megterveztesse és kiépítse az utakat és a hozzá tartozó közműveket.

Olvasóink írták

 • 4. értelem 2012. november 02. 15:40
  „Ha ekkora haszonnal akar valaki valmit eldni, akkor azonnal visítanak politikusok. Most biztosan azért nem, mert Rákosfalvi és Bolla is benne van?”
 • 3. anuvuk 2012. október 28. 17:02
  „A városban remélem lesz valaki, - ki észre veszi, hogy zöld övezetre is szükség van!
  A parkosítást lehet gyakorolni, kertészből kevés van!
  A városban csak bokor és fa nyüvő közmunkásokat látni, szerintem az igazi park építéshez, - érteni kell!!!!
  Kevés a munkahely, - ez nézőpont kérdése!!!!
  "Madárvédelem - Természetvédelem"”
 • 2. Gőcze_László 2012. október 28. 00:14
  „Hogy ne másutt kelljen folytatni a vitát, finom leszek: a főosztályvezető úr nem a valós területvásárlási összeget közölte, továbbá tavaly a bontási, irtási és területrendezési munkákra kellett költeni az egyre elhanyagoltabb városi tulajdon rendbetétele címén. Ezen munkarészekre fordított összeg nem ismert, de biztosan nem három húszba kerültek.
  Előbb-utóbb még az is kiderülhet, hogy ajándékba kapták a területeket, most meg már nyűg.
  Ha a Diktafon Petya, mint előterjesztő egy kicsit is gondolkodott volna, meg a többi, aki az eleve elvetélt ötletre bólintott! De minek azt? Azt mondta később a helyi főnök: gazdaságilag nyert vele a város. De ugyan mit?”
 • 1. apex 2012. október 27. 19:03
  „nem lehetne megtartani és egyszerűen csak parkosítani a területet?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Termékbemutatók új csomagolásban

„Rossz látni, hallani, mennyi idős bánja meg, hogy rábeszélték drága holmira termékbemutatón.… Tovább olvasom