Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Újabb hidat betonoznak

Pénteken megkezdték a győri Nádor aluljáró vasúti hídja második felének betonozását.
Helyreállt a vasúti közlekedés a győri Nádor aluljáró építési területén a már elkészült hídon. Ennek a hídnak a második fele most épül, betonozását tegnap kezdték, s „összenövesztik" a már meglévővel. Időközben eltávolítják majd a vasút elektromos vezetékének tartóoszlopait, s ezzel a Strabag nagy munkát befejezve gyakorlatilag végleg kivonul a MÁV területéről.

Párhuzamos munkálatok

Pénteken a vasúti híd betonozásával párhuzamosan megkezdték az Eszperantó utca meghosszabbítását szolgáló híd előkészítését is, annak betonozása két hét múlva várható. Ez ugyanolyan híd lesz, mint ami a Révai utca folytatásában már látható.

A Tihanyi úti oldalon már megépített résfal tetejére már rákerülhet egy betonfal, ami arra szolgál, hogy védje a munkagödröt a megépülő út nyomásától. Az út a Szintézis-házak előtt halad, s visszaállhat az autóbusz-forgalom is az Eszperantó utcára. Az építők szerint ez már augusztusra várható.

A jövő héten földszállítás

Amíg az Eszperantó utcai híd szilárdul, a munka hangsúlya visszakerül az északi oldalra. Ott már elkészült a keleti irányú kivezető út szigetelése, tegnap védőbetont is húztak rá. A jövő héttől kezdik elszállítani a földet a hidak alól és a leendő világítókupola helyéről, így egyre több látszik a „valódi" aluljáróból. A résfalakkal körbezárt területről már szivattyúzzák a talajvizet. Apropó, víz: az aluljáróhoz speciális víztelenítő készül a két nyitott feljáróból befolyó esővíz eltávolítására. A Pannon-Víz diszpécserközpontjába kötött elektronikus berendezés vezérli a szükség esetén beinduló szivattyúkat...

A tervezőnek tetszik

A projekthez tartozik a Bartók Béla út–Álmos u. kereszteződésében egy körforgalmú csomópont megépítése. Engedéllyel és a növénytelepítési tervnek megfelelően itt (hétfőn) még egy fát ki kell vágni – tájékoztatják az építők a lakosságot. A csomópont július végére, augusztus elejére készül el.

A Nádor aluljáró építését tegnap megtekintették a polgármesteri hivatal irodavezetői, s a helyszínen találkoztunk a létesítmény tervezőjével is. Hunyadi Mátyás lapunknak elégedetten nyilatkozott a látottakról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

73 ezerrel kevesebb bérlet

A buszbérleteladás még a kétharmadát sem éri el a tavalyinak, a Volán vesztesége pedig 150 millió forint. A Kisalföld Volán az év elején komoly gondba került a bliccelők miatt. A napi több száz hamisított jeggyel vagy bérlet nélkül utazó százmilliós kárt okozott a cégnek – mindez azután történt, hogy az ingyenes diákbérletek megszűntek Győrben. Tovább olvasom