Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Újabb faházak szépülnek meg Győrújbaráton

A tavalyi nyolc után idén újabb hat faház szépl meg a szezonkezdetre a Győrújbaráti Gyermektáborban – ezzel a faházak fele felújított lesz (összesen 24 faház van).
A gyermektáborban tartott sajtótájékoztatón Somogyi Tivadar oktatásért felelős alpolgármester elmondta: egy faház felújítása közel kétmillió forint, az idei munkálatokhoz szükséges 12 millió forintot – a tavalyi évhez hasonlóan – cégek, vállalatok felajánlásaiból fedezik. A támogatókat a felújított faházakon kihelyezett táblákon, illetve a tábor ebédlőjénél, „dicsőségtáblán" tüntetik fel.

– Erre szívesen áldoznak a cégek, mert szinte minden győrinek itt nyaral a gyereke, unokája vagy más rokona. Nyaranta 2700 általános iskolást fogad a tábor 1979 óta, s a folyamatosan teltház mutatja, hogy nagy siker. Kedvező áron, teljes ellátással, színes programokkal, gyönyörű környezetben várják a gyerekeket. Ezt a tábort meg kell tartani, erre szükség van – vélekedett Somogyi Tivadar. A Győrújbaráti Gyermektábort június 18-án veszik birtokba a gyerekek, az utolsó turnus augusztus 25-én utazik haza.

A tábor vezetője, Fehérné Bocska Erzsébet elmondta: a faházak felújítását a következő években is folytatni szeretnék, reméli, hogy két év múlva minden faház megújult lesz. A tervek között szerepel a húsz sátor faházakra cseréje is, ennek forrására pályázni szeretnének a jövőben, ha lesz rá lehetőség.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időstalálkozó retro hangulatban Győrben

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr nyolcéves hagyományt folytat azzal, hogy… Tovább olvasom