Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 24°C Még több cikk.

Új parkolási rend hétfőtől a győri Városházán

Hétfőn új parkolási rendszer lép életben Győrben a Városháza mögötti területen.

A jövőben a zárt öblöt, melyet eddig is sorompó választott el, kizárólag a polgármesteri hivatal gépjárművei vehetik igénybe. Az ide szóló, sorompót eddig nyitó kártyák az új beléptető rendszerhez már nem használhatóak, érvénytelenek.

Az eddig fizetős, nyilvános két oldalsó parkolót lezárják, ezeket a helyeket csak a polgármesteri hivatal dolgozói vehetik igénybe, rendszámra szabottan. Ezen a részen azonban 10 db vendégparkoló is kialakításra kerül.

A két hétig tartó próbaüzem tapasztalatai alapján 2011. február 1-jén indulhat a véglegesített rendszer.

A Városházához közel található parkolókban, így a posta előtt, a Bisinger sétányon, vagy a Honvéd liget előtt a jövőben is az eddigi módon működik a parkolás.

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. jóhatudod 2011. január 19. 12:42
  „Mit hőbörögtök ?

  Ő jó lóra TETTe a kiskezét !!!

  De Ti se siránkozzatok városlakók !

  Ti is kaptok a LÓ-ból !

  Csak nem az elejéből !!!!”
 • 48. jóhatudod 2011. január 18. 13:19
  „Igenis igaza van a lólengő Urnak ! Le kelett zárni a parkolót mert már az egész familia dünnyögött mikor bemegy dolgozni arra a félórára nem tud hol parkolni ! És még az uj rendszer szerint 1000 ft akarnak kizsarolni tőlük, 1 havi parkolásért ! /a 10 emeletesnél 2órára fizet ennyit a paraszt de,megérdemli mert ügyintéz és munkát ad a rokonoknak !!! / Egyáltalán ,hogy képzelik az eljövendőt a győriek? Azt hiszik ez igy fog továbbra is menni,hogy bejárkálnak a városházára ? Tessék venni laptopot és kiülni a Baross utra ahol ez az aranyember net hozzáférést biztosit,és onnan tessék irni neki mert megint összekoszolják az épületet és környékét amit nyugalma érdekében tégla fallal fog lekeriteni !! Meg különben is kik azok a győri polgárok egyáltalán ??? Miért nem költöznek vidékre ??? /csak a gond van velük !!/”
 • 47. peet2 2011. január 15. 23:53
  „lezárult a szolgálati kerékpár programm....
  hát ez lett belőle.Ha sikeres lett volna nem kelllene parkolót kisajátitani.A kidobott pénz meg nem számit
  nagyon gazdag város vagyunk”
 • 46. umberto 2011. január 15. 23:28
  „"38. hozzászólás Emeletesvakondlak 2011.01.14. 23:51

  Ezt a vonyítást... 1. Balogh alatt ingyen lehetett parkolni bármelyik városházi dolgozónak kártya ellenében. 2. Aztán bevezették, hogy 1.000,-Ft/hó a parkolás. 3.A lezárt részen most is így lesz"

  Ha a győri parasztnak egy óra kb. 200 Ft, napi 2000, havi kb. 48.000 Ft. Ez hol aránylik a havi 1.000 Ft-hoz? Kérjenek a városházi parkolóktól havi 48.000 Ft-ot, aztán kvittek vagyunk.”
 • 45. háté 2011. január 15. 16:17
  „Az összes gerinctelen fityeszkádéenpést, elzavarnám a WHB-építette parkolóházba, és a fajtájuk csinálta mélygarázsba.
  5-perces sétát minden nap meglehet tenni, vagy biciklivel járni.
  Az egész város tele van rothadó naranccsal.
  39.-es és többiek, élősködők-farizeusok, jön még a Had úr szelleme vissza!”
 • 44. Accra 2011. január 15. 10:42
  „Eddig a Jókai utcai parkolóházban parkoltak ingyen, most, hogy megszűnt, kell a hely. De késő du. miért nem parkolhat ott az egyszerű polgár? Akkor a legnagyobb része már úgyis üres a fizetősnek.
  A posta előtt kevés a hely.”
 • 43. VargaP 2011. január 15. 06:13
  „Sajnos a Győr-Szol nyalásra alkalmas vezetői kötelező ajánlásra rossz döntést hoztak.
  1. Miért csak a 2. Posta előtt, a Városháza mögötti parkolót zárták le a polgármesteri Hivatal dolgozóinak?
  2. A volt Turista szálló előtt elfelejtettek lezárni parkolókat (ez lenne a vasútállomás előtt). Ott nem Polgármesteri Hivatal dolgozói dolgoznak? , vagy Ők másodrendű dolgozók?
  3. A nyolcemeletes alatti okmányiroda, építési osztály dolgozóinak a Rába szálló előtt (ja azt évekkel ezelőtt a szállodai vendégek elől fizetőssé tették, ha már vendég, ne csak szállodai díjat, a vendégéjszakáért adót, hanem parkolójegyet is fizessen!!, bár ha jól tudom a Jókai úti parkolóházban parkolhatnak?), illetve a Czuczor G. úton a zsákutcát is le kellene zárni a dolgozók részére, az ott lakók nem számítanak, ne vegyenek autót, ha már a belvárosban laknak.
  4. tovább is van, de nem morgok tovább, de remélem javaslataimat elfogadják:(((, és bevezetik.
  Ennek előnye is lenne, az ügyintézésre érkezők járnak busszal, hiszen Ők vannak többen, így kevesebb gond lenne a parkolóhelyekkel, és újabb indok lenne a parkolójegyek, bérletek árának emelésére, mert kevesebb helyen kell "megtermelni" a bevételt.”
 • 42. AHA 2011. január 15. 06:04
  „Érdekes az is,hogy ez a 10 parkoló is csak ennek a 3 szem megszokott komcsi-maradványnak a problémája.
  :DDD
  Kár-kár-kár!”
 • 41. Skip 2011. január 15. 01:18
  „38.
  Majd ha ráérek sajnálom a városházi népet, hogy még fizetniük is kell a parkolóért.
  kis fejszámolás.
  12eFt egy 30 napos hónapba naponta 400 ft. ott parkolnak napi x órát a munka időbe. plusz amikor kedvük szottyan. Én 400 Ft-ból mennyi ideit is tudok parkolni?
  Attól tartok nem korrekt a dolog. de hát narancsvidék a mienk. kicsit savanyú kicsit (nagyon) rossz De a mienk(volt a parkoló is)”
 • 40. Emeletesvakondlak 2011. január 15. 00:16
  „Kis akarattal, meg 1 mrd forinttal. Ahhoz mit szólt volna az itt bégető troll tömeg?”
 • 39. urbaniastapista 2011. január 14. 23:58
  „Kis akarattal lehetett volna igazi megoldás is a környék parkolási problémáira, mélygarázsokkal. De a Honvéd ligetet leburkolták a Leier féle selejt alamizsna térkővel, az 56-os emlékmű és a Baross híd közti területet meg odadobták a mélymagyar segédcsapatoknak irredenta jelvényskanzenre. A kamara melletti parkolóházról pedig lásd "32. annobon".”
 • 38. Emeletesvakondlak 2011. január 14. 23:51
  „Ezt a vonyítást... 1. Balogh alatt ingyen lehetett parkolni bármelyik városházi dolgozónak kártya ellenében. 2. Aztán bevezették, hogy 1.000,-Ft/hó a parkolás. 3.A lezárt részen most is így lesz, 12.000,-Ft-ot kell érte fizetni. Most tényleg, aki kimegy a gyerek/anyós/após kombinációért a vasútra, azokat ez miért zavarja? Eddig sem ide állltak, és jegyet sem vettek. De jól esik anyázni?”
 • 37. háté 2011. január 14. 22:05
  „Kell a rothadó narancsnak a hely!--hiába, régóta írom,-- jó tanítványnak bizonyultak ezek a gőgös-öntelt ficsúrok. Ritka egy keverék,--- komcsi-cionista(zsidó) és kész a fityeszkdnp!
  A harmadik birodalom vezére, kismiska volt ezekhez!”
 • 36. buggyant 2011. január 14. 21:17
  „és ez a bevételkiesés a mi adóforintjainkból kompenzálódik? szóval akkor ezentúl az is fizet aki nem parkol sehol. Akinek autója sincs.”
 • 35. buggyant 2011. január 14. 21:13
  „lehet hogy az elvtársak nem parkolnak ott, de én hetente-kéthetente megyek vonathoz.
  amúgy meg busszal járok . és még élek. polgmesthiv dolgozói is elsajátíthatnák.
  miért nem csak egy részt kerítettek le????”
 • 34. danigabi77 2011. január 14. 21:02
  „részemről csak annyit kérdeznék ezzel a teljesen korrekt döntéssel kapcsolatban, hogy az önkormányzat milyen rendszerességgel rendezi a Komszol / Győrszol felé az eddigi fizető parkolóhelyek utáni összeget?? Még nem számoltam ki - de ki fogom számolni - havi szinten mekkora a bevételkiesés.
  És emelett persze elvárják az átlagembertől, hogy tegye le az autóját és használjon tömegközlekedést.”
 • 33. poorman 2011. január 14. 20:09
  „Patriot!

  Remélem amikor hozzád érkezik a kedves édesanyád 2x20 kilós kofferrel, akkor te is a parkolóházban fogsz megállni és mire az állomástól elértek odáig, véreres dülledt szemeddel és lefosott inaddal hálaimát fogsz rebegni Zsóttinknak!

  Ember neked gondolkodni a luxus kategóriába tartozik?”
 • 32. annobon 2011. január 14. 20:07
  „Javaslok inkább az amúgy tökre kihasználatlan (több, mint valószínű telekspekuláció révén felépült) Révai parkolóházban egy emeletet lezárni a városházi dolgozók részére. Onnan 5 perces séta a Városháza! Ja, most a pórnép gyalogoljon inkább? Igaz! Fő az egészség!”
 • 31. umberto 2011. január 14. 20:07
  „Aki ezt a rendeletet hozta, az nem tudja, milyen győrinek lenni.

  És az értesítő után a 2-es Postára bemenni. Majd most munka után a győri paraszt fogja magát, és nem "beugrik" a Postára, hanem előbb hazamegy és begyalogol vagy bebuszozik. Mert a töküres parkoló fenn van tartva más célokra...”
 • 30. Loich 2011. január 14. 19:59
  „Mekkora egy népművészeti agyagedények ezek ! A szociknak ehhez azért már nem volt pofájuk. A belvárosi lakók éves parkolójegye a duplája lett, meg a kommunális díj is. A vasútállomás környékén minden parkolóhelyre szükség van ! Közvetlenül a vasútállomás főbejárata előtt kaotikus a parkolási dolog: kétirányú lett a forgalom, a vonattal érkezőkre váró autósok ott várakoznak, ezért sokszor nem lehet ráfordulni a parkolóhelyekre, zebra is van, kicsit távolabb a BVH autói parkolhatnak csak, másik irányba a taxisok, utolsó esély ott a postával szemközti parkoló VOLT, de ezeknek a kerámiáknak nagyon fontos lett, hogy rohadna szét a narancs a rectumában az összesnek. A posta előtt sikerült olyan járdaszegély magasságot kialakítani ami enyhén szólva: nem segíti elő a zökkenésmentes parkolást, mert fennakad a kocsi ha nem vigyázol...”
49 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrben kirabolták a Nyúli Borozót

Késsel fenyegetve kényszerítette két vendég a győri, Árpád út és Lukács Sándor utca sarkán lévő… Tovább olvasom