Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 20°C | 32°C Még több cikk.

Új, mozgássérült vezető a győri Árkád élén

Bemutatkozott a nyilvánosságnak a győri Árkád új centermenedzsere, akit Hegyi Ferenc hirtelen bekövetkezett halála után nevezett ki a bevásárlóközpontot működtető ECE-csoport. Máté Richárd sokat küzd a mozgáskorlátozottak parkolóinak tiszteletben tartásáért, ez talán akkor is így lenne, ha ő maga nem kényszerült volna kerekes székbe.

Az új vezető szerint a győri üzletközpont a magyar Árkádok között élvonalban áll, s még a budapestiekhez mérve is középmezőnybe lehet sorolni, forgalma egyébként kétjegyű számmal emelkedett a válságos 2009 óta. A centermenedzser a folyamatos fejlődés miatt is tisztelettel adózik elődje emlékének, mint azt mi is megírtuk, a korábban irányító Hegyi Ferencet egy budapesti értekezlet előtti szünetben, hirtelen érte a halál.

Emiatt a százhuszonöt üzletből álló Árkád a karácsonyi vásár kellős közepén váltott vezetőt, de mint Máté Richárd, az új centermenedzser közölte: ebből sem a bérlők, sem a vásárlók nem vehetnek észre semmit. Már csak azért sem – tette hozzá –, mert az adventi időszakot másfél-két hónapos előkészítő munka előzte meg és november 19-ig mindennek, például a dekorációnak is készen kellett állnia. Ezután történt az utódlás, a menedzsment ma már a jövő éven dolgozik.

Máté Richárd – aki egy baleset miatt kényszerült kerekes székbe – sokat küzd a mozgáskorlátozottak parkolóinak tiszteletben tartásáért. Fotó: B. A.
Máté Richárd – aki egy baleset miatt kényszerült kerekes székbe – sokat küzd a mozgáskorlátozottak parkolóinak tiszteletben tartásáért. Fotó: B. A.

Máté Richárd 1995-ben közgazdászként végzett, 13 éve dolgozik multinacionális cégeknél, 2004-től az ECE pécsi centermenedzsmentjében, az elmúlt négy évben pedig az Örs vezér tériében dolgozott Budapesten. Pályája eközben megszakadt, egy évig épült fel egy közlekedési balesetből, amelyben vétlen félként megsérült és kerekes székbe kényszerült.

Mivel kinevezését e körülmény miatt az ECE-csoport különösen fontos eseménynek tartja, portálunk sem érezte tolakodónak a kérdést: másképp látja-e az Árkádot ő, mint más, aki nem mozgássérült? Máté Richárd ezt lényeges kérdésnek tartja, s például a budapesti Árkádban már dolgozott mozgássérült alkalmazott. Hozzátette: a fővárosban eleget küzdött a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolókért, mivel e téren sok volt a szabálytalanság. Sajnos az Árkádnak nincs intézkedési jogköre egy KRESZ-szabály betartatásával kapcsolatban, Győrben egyébként – eddigi tapasztalatai alapján – nincs jelentős gond a sérülteknek fenntartott parkolókkal.

Olvasóink írták

 • 5. MTT 2010. december 11. 08:52
  „Bocsánat: helyesen- ..tinik százai-”
 • 4. MTT 2010. december 11. 08:51
  „Egyedül a T-Pont volt csurig tegnap, rengeteg volt a "shoppingoló"de nem vásároltak csak nézelődtek. Én személy szerint úgy gondolom, hogy tiik százai mennek naponta "árkádozni" iskola után, vagy helyett, de ők sem vásárolnak, hanem randiznak, sétálnak, röhögcsélnek. Lehet, hogy lesz ünnepek hetében egy kis anyagi javulás az üzletekben, de karácsony sincs minden héten. Nekem érthetetlen, hogyan maradhatnak talpon üzletek így.”
 • 3. peet2 2010. december 10. 22:03
  „Azt nyilatkozta az uj főnők hogy a győri Árkád az élvonalban áll a középmezőnyben...........
  Nos akkor hogy van ez ????????????????
  az élen de csak a középmezőnyben??????????
  Sok sikert legalább a nyilatkozataiban hogy tudjuk mi is van az árkádban üresen tátongó üzletekkel.....
  Tipikus magyar szemlélet!”
 • 2. Captain 2010. december 10. 14:28
  „Nincs szakálla.”
 • 1. mr_akkush 2010. december 10. 11:18
  „Az olvasók nevében kifejezetten kérem, hogy írják meg a sarki trafikosnak milyen színű volt a lábkörme a múlt héten.
  Nagyon szépen köszönjük!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy olajat szállító kamion az M1-esen

Egy olajat szállító kamion lángra kapott az M1-es autópályán a 121-es kilométernél csütörtökön este… Tovább olvasom