Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Új gépekkel nyír a Komszol

Győr - Bemutatta az új fűnyírókat a város parkjainak gondozásáért felelős társaság. A tavalyi próbaüzemre vásárolt, s bevált 4 nyiradékgyűjtős gép mellé idén 100 millió forintért újabb 13-at vásárolt a Komszol Kft. A korszerű technológia eredményeként szebb lesz Győr parkjaiban a gyep.


A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. tavaszi városüzemeltetési gépszemlén mutatta be a tavasszal és nyáron használatos gépeit, azok felkészítését kedden a társaság telephelyén.

A gépszemle előtt Kovács Barnabás ügyvezető igazgató az új parkgondozási rendszert mutatta be a résztvevőknek. Elmondta, a városüzemeltetési feladatok ellátásának minőségjavítására három évvel ezelőtt indítottak programot. Első lépcsőként az utak tisztítása, seprése mosása terén, majd a parkgondozói hálózat kialakításában vezettek be változtatásokat. Most az új fűnyíró gépek beszerzése és az új szemlélet kialakítása a befejező lépés.

Új gépekkel nyír a Komszol - Fotó: Tóth Gyula

A Komszol körzetekre osztotta fel a várost, s előtérbe helyezte a személyi felelősséget, a munkavégzést szigorú normákhoz kötötte. Mind emellé új elszámolási rendszert vezetett be, ennek köszönhetően minden munkafolyamat számszerűsíthető, így elszámolásnál szó szerint pénzt ér a munkavállalóknak.

A gépszemlén mutatta be a társaság azt a 13 új, kaszálékgyűjtős fűnyíró gépet, amelyet közel 100 millió forintért vásárolt. Így a tavaly bemutatott fűnyírókkal együtt a modern flotta 17 gépből áll. A lenyírt fű nem marad a parkokban, azt a komposztálóba szállítja a társaság, a lekaszált fű helyén pedig szebb marad a gyep.

A gépszemlét a tulajdonos önkormányzat polgármestere, Borkai Zsolt és két alpolgármester, Németh Zoltán és Ottófi Rudolf, valamint Herkely Ákos is megtekintették.

Olvasóink írták

 • 6. Zsata 2009. április 07. 23:15
  „Lehet hogy a város szépül, de a dolgozók meg mind azon gondolkoznak hogy meddig lesz még munkájuk! Régebben volt egy cikk a kisalföldben, hogy milyen nagy nyereséggel zárta az évet a Komszol, egy hónappal később meg nem volt mit vetni a Komszol dísznövény telepén, mert "nincs rá keret"! Kérdem én: akkor hova lett az a nyereség? A gépekre kellett spórolni? A dolgozók munkahelyére miből spórolnak?”
 • 5. gerald 2009. április 07. 21:00
  „Ott ahol ezek a gépek nem férnek el továbbra is ott marad a mocsok ahogy eddig is. Valaki látta mostanában a Nádor aluljárot? Maga a botrány olyan mocskos.”
 • 4. Prérifarkas 2009. április 07. 20:43
  „Hát épp itt volt az ideje normális gyűjtős gépet venni.
  Engem piszokul zavart, hogy ott maradt a lenyírt fű, mert úgy nem sok értelme volt az egésznek.
  Szerintem.
  Gép annyi amennyi semmi nincs ingyen. Csak jók legyenek.”
 • 3. jocó123 2009. április 07. 17:21
  „Véleményem szerint olyan gépeket kellett volna beszerezni, amelyekkel télen a hóeltakarítást is el lehet végezni!”
 • 2. gerald 2009. április 07. 13:29
  „Carraro RONDO K333 ár ca: 6 milla. Nem most van az ideje spórolásnak.”
 • 1. gerald 2009. április 07. 13:16
  „Darabja: 7,692307 millió Forint? Még jó, hogy csak kaszál.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felszólítanak az elutasításra

Győr - A Fidesz győri elnöksége a Bajnai-csomag megtagadására szólította fel a város két szocialista… Tovább olvasom