Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Túszokat szabadítottak a marcalosok

A mezőny első harmadában végzett a megyei rendőr-főkapitányság Marcal beavatkozó alosztály kommandósaiból álló csapat a Dorogon rendezett kommandós szituációs lőbajnokságon a napokban.

A versenyen 10 ország 30 csapata vett részt.

Két napon át küzdöttek Európa legjobb terrorelhárító egységei Dorogon, a városi sportlőtéren. Tíz ország kommandósai vetették be minden erejüket, tudásukat és ügyességüket, hogy a kétnapos küzdelem után kiderüljön, kik azok, akikre rábízhatják életüket az állampolgárok.

A csapatokra különböző erőnléti, ügyességi, taktikai feladatok vártak. Időre kellett teljesíteniük többek között egy komplex túszmentő akciót, amelynek során hegyoldalba felrohanva, onnét géppisztolysorozatokkal kellett megsemmisíteni a völgyben lévő őröket szimbolizáló bukótáblákat.

A Marcalosok túszszabadításra hatolnak be a buszba. Fotó: Tóth Gyula
A Marcalosok túszszabadításra hatolnak be a buszba. Fotó: Tóth Gyula

Ezt követően kötélen le kellett ereszkedniük, s egy autóbuszból kiszabadítaniuk a túszokat. Ezzel a rohamnak nem volt vége, két ˝szobába˝ behatolva kellett a rossz embereket lelőniük, s kiszabadítaniuk a túszokat.

A megyei főkapitányság Marcal beavatkozó alosztály négyfős csapata több európai elitegység embereit megelőzve az első harmadban fejezte be a bajnokságot.

Olvasóink írták

 • 7. ez+az 2010. május 31. 19:49
  „miért ha családtag? csak a névtelenség miatt bátor "<moderálva> gyerekek" írhatnak a cikkekhez, akik még azt sem tudják, hogy lehet az ilyen rendőrök közé bekerülni nem, hogy ez a csapat mit csinál...”
 • 6. piroskaésabarkasz 2010. május 27. 21:26
  „5.családtag vagy,le sem tagadhatnád.”
 • 5. BuvaisaSaitiev 2010. május 27. 18:49
  „Jaja!!! Nagyon örülök neki, hogy ilyen okos emberek vannak, akik mindíg mindent jobban tudnak, mint mások. Amúgy meg gratulálok a Marcalosoknak és csak így tovább, illetve nagyon sok sikert a továbbiakba.
  U.i.: én azért minden esetre bármikor rá merném bízni az életemet ezkre az ügyes és erős fiúkra.”
 • 4. ez+az 2010. május 27. 16:15
  „Jajj de aranyosak a hozzászólók, ezek a dolgok nincsenek benne az amerikai filmekben azért nem tudjátok őket igaz?”
 • 3. Gab2000 2010. május 27. 12:13
  „Ilyenkor egy két másik ország egy két csapata legyen az ellenfél és akkor majd kiderül hogy muzsikál egy túszmentő akció, ahol nem bábukra kell lövöldözni ellenséges taktika alkalmazása nélkül.”
 • 2. lackojr 2010. május 27. 10:14
  „Ha valaki aki a rossz oldalon van és a busz hátuljába bújik meg fegyverrel.....Na meg persze a bábu nem fog lőni senkire....”
 • 1. piroskaésabarkasz 2010. május 27. 09:56
  „De ki határozza meg,hogy ki a "rossz ember"?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Vöröskereszt gyűjt az árvízkárosultaknak

A Magyar Vöröskereszt gyűjtést szervez az árvízkárosultak részére. Tovább olvasom