Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Trükkös csalók: ötmillió forintot ígérnek 50 ezres telefonkártya feltöltésért

Túl szép, hogy igaz legyen: így foglalható össze az a csalási kísérlet, melyet egyik Olvasónk osztott meg a kisalfold.hu-val.

Egyik győri Olvasónk mesélte el, hogy hétvégén finoman fogalmazva is érdekes telefonhívást kapott.

"Már elsőre is túl szépnek tűnt az egész"

"A legnagyobb hazai távközlési cég nevében egy férfi azzal keresett meg bennünket, hogy a számítógépes rendszerük kisorsolt bennünket, s ötmillió forintot nyertünk készpénzben.

Már elsőre is túl szépnek tűnt az egész, de amikor bejelentette, hogy a pénz átvétele előtt szükséges egy mobiltelefonszámra 50 ezer forint értékben pénzt feltöltenünk, akkor előbújt a szög a zsákból.

A telefonáló akkor bukott le végképp, amikor a háttérben felsírt egy kisbaba. Teljesen nyilvánvaló ugyanis, hogy egy multinacionális telefontársaság nem vasárnap délután közölné az ügyfelével egy ötmillió forintos nyeremény jó hírét úgy, hogy háttérzajt közben egy kisbaba sírása biztosítja" – zárta szavait Olvasónk.


Amatőr a trükk, mégis többen `megették´.
Amatőr a trükk, mégis többen `megették´.


Nos, a kisalfold.hu inkognitóban felhívta a szóban forgó cég, a T-Mobile ügyfélszolgálatát, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy hasonló telefonos csalási kísérlet több is történt a közelmúltban.

Beszédes tény, hogy az újabb csalások megakadályozása érdekében a T-Mobile egy felhívást tett közé a honlapján.

"Különféle ígéretekkel az ügyfelet másik hívószám feltöltésére rábírva az érintetteknek kárt okoznak"

Szó szerint idézzük a közleményt.

"Sajnálatos módon továbbra is nagy azon visszaélések száma, amikor a mobilszolgáltatók ügyfeleit ismeretlenek telefonon különböző okokkal – például nyeremény ígéretével – megkeresik és érvényes feltöltőkártya-kód bediktálását kérik.

A hívás több esetben magukra a mobilszolgáltatókra hivatkozva, vagy a mobilszolgáltató vezetőjeként bemutatkozva történik.

A Magyarországon elszaporodott visszaéléstípus során az elkövetők a kódot kicsalva vagy különféle ígéretekkel az ügyfelet másik hívószám feltöltésére rábírva az érintetteknek kárt okoznak, az önként átadott információkkal visszaélnek.

Ilyen esetekben az okozott kárért a mobilszolgáltatók felelősséget nem tudnak vállalni.

"Tegyen feljelentést a lakóhelye szerinti rendőrségen"

A mobilszolgáltatók javasolják: amennyiben bárki hasonló megkereséssel találkozik vagy az átadott feltöltőkártya kódjával mégis visszaéltek, mielőbb tegyen feljelentést a lakóhelye szerinti rendőrségen.

Ezúton kérjük ügyfeleinket, hogy érvényes feltöltőkártya-kódot soha, semmilyen okból másnak – főként ismeretleneknek - ne adjanak ki.

Ugyanígy idegenek által megadott hívószám kártyás egyenlegét nyeremény ígérete miatt vagy bármely más okból elektronikusan ne töltsék fel" – tudatta a T-Mobile ügyfeleivel.

Röviden összefoglalva: Önök se dőljenek be ennek az amatőr trükknek! 

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. Tabornok 2010. augusztus 21. 21:11
  „Engem is felhívtak ezzel a dumával. Miért nem derítik ki, hogy honnan jön a hívás?
  Miért nem nyomoz a rendőrség?
  Miért nem üldözik az ilyet hivatalból?”
 • 29. suzi28 2010. augusztus 19. 21:27
  „Ez igaz a unoka hugomat is fel hivták hogy nyert de fel kéne tölteni aegy kártyát 300000 ért és 2 milliót nyer de ö nem vete be.azt mondta Kész átverés só.”
 • 28. tricse 2010. augusztus 18. 08:36
  „GD ez nagyon jó!:)”
 • 27. Bnagyti 2010. augusztus 18. 08:21
  „Tegnap este engem is felhívtak hasonló ígéretekkel, csak én a Telenor-hoz tartozom. 1.250.000 ft-ot ígértek, hogy 3 órán belül lakcímemre hozzák Unicredit bankkártyán, csak előbb vegyek 10.000Ft értékben feltöltőkártyát, mert ez alapján tudnak beazonosítani. Szerencsére nem dőltem be nekik.”
 • 26. erdeklödö 2010. augusztus 17. 20:31
  „re 25!

  Dominek.

  sajnos nem tudom milyen dijat nyert.”
 • 25. gall 2010. augusztus 17. 20:13
  „sok okosnak felteszek 1 nagyon egyszerű kérdést: hogy hívják a hegykői Tornácos-étterem főszakácsát,és milyen díjakat nyert,és mikor??---köszönöm,várom válaszukat.”
 • 24. raffy2 2010. augusztus 17. 20:08
  „nekem az anyumat a gázművektől hívták szombat délután,hogy nem fizetett be egy számlát,és ha megmondja a címét akkor kijönnek a pénzért,és akkor nem kap semmilyen büntit.anyum berezelt,mondta az illetőnek,hogy adom a lányomat,átvettem a telefont,és akkor már elváltoztatott hülye hangon azt mondja,hogy megtámadták.mondtam neki,akkor hívja a rendőrséget,aztán letettem a telefont.csak ha most éppen nem vagyok ott,akkor mi van?ezek az idősek olyan hiszékenyek,én mindig mondom az anyumnak,más idősnek is,senkit nem kell beengedni,akármilyen dumát is nyomnak le.”
 • 23. raffy2 2010. augusztus 17. 20:08
  „nekem az anyumat a gázművektől hívták szombat délután,hogy nem fizetett be egy számlát,és ha megmondja a címét akkor kijönnek a pénzért,és akkor nem kap semmilyen büntit.anyum berezelt,mondta az illetőnek,hogy adom a lányomat,átvettem a telefont,és akkor már elváltoztatott hülye hangon azt mondja,hogy megtámadták.mondtam neki,akkor hívja a rendőrséget,aztán letettem a telefont.csak ha most éppen nem vagyok ott,akkor mi van?ezek az idősek olyan hiszékenyek,én mindig mondom az anyumnak,más idősnek is,senkit nem kell beengedni,akármilyen dumát is nyomnak le.”
 • 22. Tasi 2010. augusztus 17. 19:21
  „Azt, hogy egy számmal, persze külön illik írni, valahogy mégis összecsúszott! Elnézést a helyesen írni tudóktól! :)”
 • 21. Tasi 2010. augusztus 17. 19:15
  „Na jó, de hol vannak a józan, két lábbal a Földön járó, normális emberek? Aki nem dől be ilyen ostoba trükknek, aki nem vesz fel hitelt hitel hátára, új bútorra, tartós fogyasztási cikkre, de akár tejre is (Tesco kártya)...stb. hogy utána majd mint deviza-károsultat ne a másnak kelljen majd kisegíteni, aki nem ül egyszámmal nagyobb autóban, mint amit megengedhet magának, aki az 50.000 Ft-ját inkább könyvre, ne adj Isten tankönyvre költi, aki dolgozik és azt igyekszik jól csinálni, mellette esetleg tanul valami hasznosat (a művelődésszervező nem az!!!), aki beszél nyelveket és nem csak az iwiw-en írja be, aki felelősen gondolkodik a saját és környezete jövőjét illetően? Hol vannak ezek az emberek?”
 • 20. GD 2010. augusztus 17. 19:14
  „Bocsi,az előbb rosszul írtam. Tízezer forintot kellett volna küldeni a 3 millás nyerményért cserébe.”
 • 19. Cerwin 2010. augusztus 17. 19:13
  „Ha túl szép, hogy igaz legyen, akkor nem igaz!!!”
 • 18. GD 2010. augusztus 17. 19:11
  „Üdv mindenkinek!

  Néhány hónapja kaptam egy levelet,hogy nyertem 3 millát meg gratuláció hegyek stb.. Csak 100000 ft-ot küldjek egy megadott címre. Írtam a szívbemarkoló levelet,hogy mennyire örülök stb. Csak annyit írtam,hogy nagylelkűségem jeléül a 3 millából vonják le a 10000,sőt vonjanak le 100.000 ft-ot mert én ilyen rendes vagyok hozzájuk,csak küldjék a 2.9000000 forintot... :))))
  Azóta se jött tőlük több levél na meg a lóvé sem.. :))))

  Cirkuszigazgatónak fiatal vagyok,de bohócnak már öreg.. :)))))”
 • 17. MotorosPista 2010. augusztus 17. 19:05
  „Nem sír fel a gyerek, szerencséje van a juhfejnek szerintem :))))”
 • 16. Vallaloid 2010. augusztus 17. 17:29
  „Csak azt nem értem, ha valaki már bedölt neki, miért nem nyomozzák le a feltölési kód alapján, hogy ki töltötte fel(persze a rendőrség)! Mivel büncselekmény által jutott hozzá igy orgazda, még ha nem is ő telefonált! Meg kell büntetni, aztán majd nem vesz senki papirfecnire irt feltöltőkódot és megszünik ez a csalás!
  Ha meg a sajátját tölti fel a csaló, akkor egyszerübb is az eljárás!”
 • 15. tricse 2010. augusztus 17. 16:13
  „Na engem tuti nem tudnának átvágni! Soha nincs 50ezrem telefonkártyára! Se!:)”
 • 14. Mankapunka 2010. augusztus 17. 13:34
  „Velem ilyen miért nem történik még mindig????

  Nekem ez tetszik a legjobban: ""Tegyen feljelentést a lakóhelye szerinti rendőrségen""

  Őszintén,minek???????? Még az iváni rézbőrüekkel nem csinálnka semmit,akkor majd ezzel törődik ez a nagy elhivatott rendőrség.

  Viccország.”
 • 13. vanessa 2010. augusztus 17. 13:06
  „szép napot!ma még most vannak naiv hiszékeny emberek akik bedölnek az ilyeneknek, engem is probáltak befüzni de mondtam nekik ,más balekot keressenek, akik még hisznek a mesékben, igy igaz a váalsztásoknál is, mindenki elhisz mindent és amikor a valoság lesz akkor sirnek rinak”
 • 12. reggi 2010. augusztus 17. 11:58
  „10.-nek , igazad van s egyre csak süllyedünk! De olyan jól esik hallani, hogy szerencse ért bennünket....mert nem tudjuk visszautasítani. Én az edényes, meg takarós, meg üdüléses telefonoknál szoktam javasolni, hogy az "ajándékot" a segítőház címére szíveskedjenek továbbítani, s még azt sem kérem, hogy hivatkozzanak rám. Ez a világ egyre inkább a szélhámosoké, s vevő az egyre több van. Kíváncsiak a saját kárukra, mert másnak nem hisznek...”
 • 11. Csetneky 2010. augusztus 17. 11:55
  „Aki enek bedől, annak gratulálok. Bár, ha abból indulok ki, vannak még olyan jóképességű emberek, akik manapság elhiszik, hogy a pénzükre 30-40% kamatot fizetnek, utána meg sír a szájuk, akkor végülis minden lehetséges.”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filmezik a megye egyik legszebb természeti csodáját Gönyűn

Az Erebe-szigetek kerül filmtekercsre egy dokumentumfilm erejéig. A holtágakban több védett növény és állatfaj is él. Tovább olvasom