Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Több tűzeset és baleset az első félévben

Győr-Moson-Sopron - Több volt a munkájuk a megyei tűzoltóknak az év első felében, mint tavaly ilyenkor. A tűzesetek számához viszonyítva továbbra is magas a műszaki mentések száma, amelyek során 901 beavatkozásból 141-re a szélsőséges időjárás miatt volt szükség.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság első félévben végzett munkájáról számolt be tegnap Szüts György ezredes. Az igazgató bevezetőjében kitért rá, hogy feladataikat szigorú költségtakarékosság mellett eredményesen hajtották végre.

A megelőzés terén ez évben kiemelten foglalkoznak a nagyobb logisztikai és raktárépületek tűzvédelmi helyzetének vizsgálatával, átfogó ellenőrzéseket tartanak a kijelölt létesítményekben.

A nyári hónapokban kiemelt feladat volt az aratás tűzvédelmének biztosítása. Az önkormányzati tűzoltóságokra az aratás megkezdése előtt 263 gépszemlét jelentettek be a gazdálkodók, ami 47 százalékkal több, mint tavaly. A gépszemlék 63 százalékán vettek részt a tűzoltók, 326 erő- és munkagépet vizsgáltak meg munkavégzés közben. Az ellenőrzést követően 16 helyszíni bírságot szabtak ki. A betakarítás időszakában két alkalommal keletkezett tűz, egyik alkalommal egy körbálázó égett ki, a kár 2 millió forint. A másik esetben egy hektár búzatarló égett.

A megelőzési ügyek száma 36 százalékkal, 742-vel csökkent az előző évihez képest, ezen belül a szakhatósági ügyek száma is a felére esett vissza. Ennek részben az az oka, hogy számos polgári védelmi szakhatósági feladat kikerült a hatáskörükből.

Februárban leégett a Büchl Hungária Kft. győri üzeme. Az életveszélyes épületet le kellett bontani.
Februárban leégett a Büchl Hungária Kft. győri üzeme. Az életveszélyes épületet le kellett bontani.

A rendőrséggel és a pénzügyőrséggel közösen 37 alkalommal ellenőrizték a veszélyes anyagok közúti szállítását. Az akciókban 291 járművet vizsgáltak át, közülük 88 szállított veszélyes anyagot, két alkalommal szabtak ki bírságot, összesen 2,7 millió forintot.

A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok 1763 vonulást hajtottak végre 1676 tűzoltói eseményhez az év első felében. Ez kismértékű, 1,5 százalékos növekedést jelent. A tűzesetek számához viszonyítva továbbra is magas a műszaki mentések száma. Azok során 901 eseményből 141 beavatkozás volt a szélsőséges időjáráshoz köthető. A műszaki mentésen belül a technikai jellegű mentések – feszítő-vágó használata, daru és egyéb szakfelszerelés alkalmazása – ugrásszerűen, 38 százalékkal nőttek.

Az igazgató büszkén számolt be a megye tűzoltói, közülük a győri csapat versenyeken elért sikereiről is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkoló kell a Zrínyi utcaiaknak

Volt, nincs parkolóhelyünk – állítják a Zrínyi utcaiak. A beruházó, a Leier City Center viszont az állítja: nem is volt parkolóhely, legalábbis legálisan nem, viszont lesz mélygarázs. Tovább olvasom