Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Több százan a rendezési tervnél

Még csak két napja tekinthető meg, de már több százan nézték meg a győri rendezési tervet.
Varjú Kálmánné
A városháza aulájában hétfőn kifüggesztették a térképeket, és megtekinthető a teljes dokumentáció. Az érdeklődők tegnap is folyamatosan érkeztek, nekik dr. Németh Iván, a terv készítője, és Dsida Ottó, a főépítészi iroda munkatársa segített az eligazodásban.

A győriek egy része már nagyon ki volt éhezve arra, hogy elkészüljön a város új rendezési terve, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy kedd délutánig mintegy kétszázan fordultak meg a helyszínen.


A gyirmóti Költl János azért jött, mert nagy telkének egy részét szeretné értékesíteni, és kíváncsi, miként rendelkezne az új szabályozás. A szintén gyirmóti Sulyok András amiatt aggódott, hogy a rendezési tervben a Szent László út–Laposi utca–Szertár köz által határolt háromszögbe milyen házak építését engedné a terv.

A szabadhegyi Daruka Zsuzsanna egyelőre csupán tájékozódott arról, hogy az önkormányzatnak milyen szándékai vannak a zártkertekkel kapcsolatban. Varju Kálmánné a saját zártkerti, sárási ingatlanja jövője iránt érdeklődött, mert szeretné építési telekként értékesíteni, s ugyan a terület átminősítését évek óta sürgetik, de még nem történt semmi. A Marcalváros I-en élő dr. Mahonka Tibort az érdekelte, mit tervez a város Győrszentiván-Kisheggyel, ahol neki hétvégi kertje van. Kovács Jenő hat telektulajdonos ügyében jött. Nekik Pinnyéden, a Ponty utcában van üdülőtelkük, és az új szabályozás szerint ingatlanjuk végéből hat métert elvennének egy út szélesítése miatt, amivel nem értenek egyet.

Géber Józsefnek Csanakhegyen kertje van, szüleinek Csanakon kertes háza, apósának Pinnyéden kertje – ő ezek sorsáról tájékozódott. „Ha minden a rendezési terv szerint valósul meg, egészen megváltozik az élet Csanakon, mert a hegyen lévő kertek, gyümölcsösök, szőlők helyén utcák és házak lesznek" – fogalmazott a férfi, aki emiatt például kevesli a kijelölt zöldterületeket. P úgy vélekedett egyébként, hogy aki kicsit is ismeri a térképeket, könnyen eligazodik a tervlapokon.

Ha mégsem, akkor segítenek a szakemberek, akik munkanapokon délelőtt fél tíztől délig és délután két órától fél négyig (péntekenként csak délelőtt) várják az érdeklődőket. A terjedelmes, Győr életében talán a legfontosabb dokumentumra november 10-ig tehetők észrevételek. Az önkormányzat két fórumot is rendez: a szakmai érdeklődőknek október 27-én délután öt órától a városháza barna termében, a lakosságnak november 3-án délután négy órától a díszteremben. Az anyagot véleményeznie kell Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszternek és a közgyűlés bizottságainak. A képviselő-testület várhatóan december 15-én tárgyal róla.

Dr. Németh Iván a Kisalföld kérdésére elmondta: a tavaszi véleményezési körben hatszáz észrevételt kaptak, amelyek feldolgozása egész nyáron eltartott. Az újabb körben érkező, elfogadható módosítási igényeket igyekeznek azonnal átvezetni, hogy a terv véglegesítését időben elvégezhessék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevásárlóroham a 83-as főúton

A 83-as főút mentén épült bevásárlóközpontokba érkező autósok – főképp délutánonként és a hétvégeken – megbénítják a „pápai főút” forgalmát. Az állami közútkezelő azt szorgalmazza, hogy már az épülő Kika beruházója is készítsen közlekedési vizsgálatot, amely tisztázza, kell-e balra kanyarodó sávokat építeni a leendő vásárlók számára. Tovább olvasom