Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Több száz nyugdíjas adta be jelentkezését

A szerdai nappal lezárult a jelentkezés: a Nyugdíjasegyetemre regisztráltak hamarosan értesítést kapnak a szervezőktől.

A kurzus januárban kezdődik és május közepéig tart. A tematika összeállítása a beérkezett javaslatok alapján egyetemi tanárok bevonásával megkezdődött.

A Kisalföld a Széchenyi István Egyetemmel, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karával és a Pannon Nyugdíjas Szövetséggel szorosan együttműködve rendezi meg a Nyugdíjasegyetem első kurzusának előadásait 2010 első félévében. A felhívásunkra nagyon sokan, több száz nyugdíjas jelentkezett. Az egyetemi előadótermek befogadóképessége véges, ezért a jelentkezéseket a mai nappal lezártuk. Akik még tegnap elküldték levelüket, vagy e-mailjüket, bizton számíthatnak arra, ott vannak a Nyugdíjasegyetem hallgatói között. Hamarosan minden elfogadott jelentkező értesítést kap a szervezőktől.

Nagyon köszönjük a sok-sok témajavaslatot, melyeket olvasóink, aktív nyugdíjasok küldtek nekünk. Hihetetlen bőséges az a témaválaszték, melyből egyetemi szinten hallgatnának meg előadásokat. Jöttek javaslatok Kapuvártól Győrön át még a megyehatáron túlról is.

A győri Csaplár Jenő és felesége is jelentkezett a Nyugdíjasegyetemre. Fotó: B. A.
A győri Csaplár Jenő és felesége is jelentkezett a Nyugdíjasegyetemre. Fotó: B. A.


Január végétől szerdánként a két győri helyszínen négy, illetve öt órakor kezdődnek majd az előadások.
Az első előadások 2010. január végén várhatók, az utolsó május közepén lesz a tervek szerint. Az előadások helyszíne szerdánként felváltva a Széchenyi-egyetemen és a NYME Apáczai Csere János Karán lesz Győrött. A szervezői munkát, az előzetes értesítést a Pannon Nyugdíjas Szövetség vállalta magára, de lapunk is megírja majd invitáló cikkét a tagok számára. Az előadások előreláthatóan délután négy-öt óra körül kezdődnek, egyórásak lesznek. Utána igyekszünk konzultációt is biztosítani, és arra is lesz lehetőség, hogy esetleg még aznap újabb előadásokat hallgassanak meg az érdeklődők. A Nyugdíjasegyetem tematikájának összeállítása a jelentkezők (közel 300 fő!) javaslatai alapján, egyetemi tanárok bevonásával megkezdődött. 

– Újat tanulni sohasem késő – ezzel a mottóval jelentkezett a nyugdíjasegyetemre a győri Csaplár Jenő és felesége. Érdeklődési körük meglehetősen különböző, a férjet a technikai, műszaki témák érdeklik elsősorban, neje figyelme pedig – mint volt pedagógusnak – a gyermeknevelés, a pszichológia legújabb kutatási eredményeire irányul.

A kérdésre, hogy mi vonzotta őket a nyugdíjasegyetem előadásaira, azt válaszolták, hogy a lehetséges széles témaválaszték.

Igaz társasági életben nem szenvednek hiányt, de örömmel veszik az ismerkedés, az új kapcsolatok építésének, a személyes eszmecserék  lehetőségét. 

Csaplár Jenő és felesége, akár a többi nyugdíjas, aki időben jelentkezett, tagja lesz annak a nyugdíjascsoportnak, akik a kurzus végén diplomát vehetnek át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszra váró exintegrálosok

Győr - Csak kikeletre derülhetnek némiképp jókedvre az Integráltól mintegy fél éve elbocsátottak:… Tovább olvasom