Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Több mint ugrókötél: Akrobatikus kötélugrás

Győr - Péntek délután öt órától dübörgő zene szólt az Apor iskola tornatermében. Ezúttal azonban nem suli-buli zajlott, a II. Skipping Show résztvevői vették birtokukba a sportpályát, akik fergeteges kötélugrás produkciókkal szórakoztatták a közönséget.

A kötélugrás ma már önálló sportág, Magyarországon több mint huszonöt egyesület működik- mondta Fódi Ákos, aki a megnyitót követően bemutatta a fellépő csapatokat. Ugrókötél, akrobatika, pörgős ütemek, összehangolt, precíz mozgás, színpadias, táncos elemek, pezsgő hangulat, taps kíséret csaknem másfél órán keresztül.

A Skipping Girls James Bond előadásukat mutatták be először, majd az általános iskolás Fekete Impalák következtek twist show- jukkal, melyet a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézet tanulóinak dinamikus koreográfiái követtek. Az Arany Szöcskék látványos bemutatója után ismét a Skipping lányok léptek parkettre, kán-kán előadásukkal a Moulin Rouge hangulatát idézték. Miután kissé kifújták magukat, oklevéllel ismerték el a bárczis fiatalok produkcióját, akik annak ellenére, hogy szeptemberben kezdték az edzést, kiváló teljesítményt nyújtottak.

Példájuk jól mutatja, hogy az eredményességhez a sport szeretete és kitartás szükséges- nyilatkozta Stolcz Nikolett szervező.

Fotók: Cseh Róbert

Hajtó Péter, a Skipping Show támogatója elmondta: fontos, hogy a fiatalok sportoljanak szabadidejükben, s hogy egy-egy formáció tagjaként erősödjön bennük a csapatszellem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legrangosabb borverseny

Pannonhalma - Száz pincészet háromszáz bort nevezett be az idei Pannon Bormustrára. A külföldi… Tovább olvasom