Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Tervben a lámpa

A Lajta és Ikva utcai kereszteződésben mikorra tervezik közlekedési lámpa felszerelését a további balesetek elkerülése érdekében? - kérdezi olvasónk. Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet műszaki vezetője válaszolt.
Olvasói kérdés
A Lajta és Ikva utcai kereszteződésben mikorra tervezik közlekedési lámpa felszerelését a további balesetek elkerülése érdekében?

Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet műszaki vezetője válaszolt a felvetésre: „A Lajta utcai rendszert 2004-ben építettük át: az Ikva és Répce utcai csomópontokban középszigetet alakítottunk ki, gyalogos- és kerékpáros-átvezetésekkel, a mellékirányú ágak forgalomcsillapításával, a Répce utcai csomópontban jelzőlámpát építtettünk.

A Lajta u.–Ikva u. csomópont a 2012. első félévben aktualizált – 1997 óta vizsgált – baleseti statisztikában a 28. helyet foglalja el az elmúlt 15 év baleseteit elemző vizsgálatunkban. Figyelembe véve a csomópont átláthatóságát, utazási komfortját, a rugalmas közlekedés előtérbe helyezését, a Lajta úton a Nagy Imre úttal és a 821-es sz. főúttal kommunikáló és összehangolt jelzőlámparendszer telepítése lenne megfelelő, melyet szakmai fejlesztési terveink között szerepeltetünk. Kiépítése a következő évek költségvetésétől függhet."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíj: ez a jogszabály

A negyven év utáni nyugdíj lehetőségéről számos ügyfél érdeklődik a nyugdíjbiztosításnál. A pontos… Tovább olvasom