Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Terméknagydíj: a Győr-Moson-Sopron megyei vállalkozásoknál csak a fővárosi cégek söpörtek be több elismerést - fotók

Terméknagydíj: a Győr-Moson-Sopron megyei vállalkozásoknál csak a fővárosi cégek söpörtek be több elismerést - fotókHajnal: A sikerkovács Hajnal-üzemet a család (alsó sor), Hajnalné Raucsik Krisztina társtulajdonos, Hajnal László ügyvezető és fiuk, Hajnal Attila képviselte.A cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Hatvan cég 66 terméke vehette át a 19. Magyar Termék Nagydíj kitüntetéseit a Parlamentben. A két évtizedes hagyományokkal bíró szakmai díjat öt Győr-Moson-Sopron megyei vállalkozás nyolc termékének ítélték oda, plusz három különdíjat is. Külön öröm, hogy a díjakban családi vállalkozások részesültek.


Szept. 12.

A vámosszabadi üzemmel rendelkező Hajnal Húskombinát Kft. négy terméke viselheti a terméknagydíj elnyerését tanúsító védjegyet. A vállalkozás a ’90-es évek elején alig 20 négyzetméteres győri üzlethelyiséggel indult útjára, napjainkban öt országos üzletláncnak szállítanak húsárut. Két Hajnal-felvágott (löncs, turista szalámi), a füstölt nyers és füstölt főtt frikandó sonkák, a szalonnába göngyölt fűszeres karaj és többféle ízesítéssel készített töltött szűzpecsenye egyaránt megfelelt a magas minőségi követelményeknek.

Rutinból nincs díj

"Az elmúlt három évben 11 termékünk kapta meg a rangos elismerést. Hangsúlyoznám, hogy a díjat rutinból nem lehet megszerezni, kizárólag folyamatosan magas szinten végzett munkával, minőségi termékekkel" – mondta Hajnal László ügyvezető. "Az üzemlátogatás során a bírálók a legapróbb részletekre figyelnek, kezdve az alapanyagoktól a feldolgozott áruk laborvizsgálatáig. Az alapanyagok jelentős értékhányadának magyarnak kell lennie: a hús esetében ez nálunk 100 százalékot jelent. A Magyar Termék Nagydíj reklámértékét kihasználjuk: a díj logóját feltüntetjük a nyertes húskészítményeken" – tette hozzá Hajnalné Raucsik Krisztina a másik tulajdonos. A Hajnal Húskombinát Kft. a magyar gazdaságban végzett nívós tevékenységéért különdíjban részesült.

Szigetközi kolbászvariációk

Egy másik emblematikus megyei húscég, a darnózseli Darnó-Hús szintén terméknagydíjat hozhatott haza. A kitüntetett Szigetközi kolbászvariációk termékcsaládról írtunk első írásunkban szeptember 7-én. A Darnó-Hús a fogyasztóvédelmi hatóság különdíját is kiérdemelte.

Díjnyertes jegeskávé

A rábapatonai Tutti Élelmiszeripari Kft. jegeskávé italpora szintén a díjazottak között van. "Először pályáztunk a terméknagydíjra. Bizakodóak voltunk, mivel a kellemes, lágy kávé és valódi vanília ízét, illatát ötvöző jegeskávénk tavaly kiérdemelte a nemzetközi Superior Taste Award független szakzsűri legmagasabb minősítését Brüsszelben" - mondta Prohászka Ottó tulajdonos-ügyvezető. A harminc évvel ezelőtt indult Tutti Kft. sikerét fagylaltporok fejlesztésével alapozták meg. 
Tutti: A rábapatonai Tutti csapata (b-j), Bélai Katalin, Petrik Katalin, Prohászka Ottó, Prohászka Andrea és Németh Ferenc az átadó ünnepségen.
Színvonalas vendéglátás

A másfél hektáros saját parkkal rendelkező hédervári Kont étterem az országban a harmadik vendéglátóhely, mely terméknagydíj elismeréssel büszkélkedhet. "A szolgáltatásainkért kaptuk a nagydíjat, míg a sikeres brandépítésért (saját logós borgyűjtemény, pálinkasor, ásványvíz) különdíjat. Olyan fogásokkal igyekszünk kínálni vendégeinket, hogy rendszeresen visszajárjanak. Egy kis településen működő étterem is képes folyamatosan fejlődni, ha minőségi ételeket tesz le az asztalra nap mint nap. Erre a legjobb példa az encsi `Anyukám mondta´, mely kultikus étteremmé nőtte ki magát a Győr környékinél sokkal szegényebb gazdasági környezetben. Mi hasonló úttörők szeretnénk lenni a Szigetköz szívében" – közölte Wiedemann Viktor, a Kont társtulajdonosa.

 
Kont: A hédervári Kont tulajdonosai, Wiedemann Viktor és felesége Wiedemann-né Mayer Éva a díjjal.
Mesteri csonthiány pótlás

Szintén díjat kapott a győri Dent-Art-Technik Kft. és a Dent Art Klinik Kft. egy szájsebészetben használt, csonthiány pótló termékért.

 
Dent-Art: A Dent-Art-Technik Kft. munkatársai (b-j), Hegedűs Bálint, Dr. Csák Csaba József, Lipovits Anikó, Kónya János és Dorogi Gábor az Országházban.

"A fejlesztésünk a szájsebészetben alkalmazott csonthiány pótlására szolgál. Így a szükséges csontalappal nem rendelkező páciensek számára lehetővé válik az implantáció. A Dent-Art-Technik Kft. orvosi eszközök kategóriában az elmúlt hat évben pályázott az elismerésre. A szakértők javaslata, a zsűri előterjesztése alapján mindig megkaptuk a kitüntető címet" - hallottuk Vermes Emőkétől, a Dent-Art-Technik Kft. marketing munkatársától.
A mozgássérült férfi zseniális találmánya

Másfél évtizede kényszerült kerekesszékbe a Komárom-Esztergom megyei szálakkal rendelkező Kazány Tibor. A motorbalesetet szenvedett férfi egy ultrakönnyű, 7-8 kilós kerekesszéket fejlesztett ki, melyet elkezdtek gyártani. A könnyedén összecsukható kerekesszéket terméknagydíjjal tüntették ki.


Szept. 8.

Tekintettel arra, hogy további megyei cégek is megkapták a rangos szakmai elismerést, a Magyar Termék Nagydíjat, hamarosan folytatjuk a témát és természetesen őket is bemutatjuk.

Szept. 7. - Megyei jegeskávé, húsüzem és étterem kapott Magyar Termék Nagydíjat

A 2016. évi Magyar Termék Nagydíj országos pályázaton a zsűri javaslatára, a Kiírók Tanácsa döntése alapján a Tutti Élelmiszeripari Kft. Jegeskávé italpora elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat. Ahogy a nyugat-dunántúli Tutti Kft.-nek, úgy a régióból ugyancsak Magyar Termék Nagydíjat nyert Darnó-Húsnak és Kont Étteremnek is a legfőbb célja a hazai, minőségi élelmiszeripar fejlesztése, ezért a három vállalat tárgyalásokba kezdett a jövőbeni lehetséges együttműködés reményében.

Kellemes, lágy kávé valódi vanília ízével

A számos hazai és nemzetközi fogyasztói, szakmai elismerést kiérdemelt Tutti Élelmiszeripari Kft. ebben az évben a TUTTI Jegeskávé italporral pályázott és megkapta a 1998-ban alapított Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát – a Jegeskávé termék már 2005-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíj Dicsérő Oklevelét. Kellemes, lágy kávé és valódi vanília ízével, valamint illatával 2015-ben kiérdemelte a nemzetközi Superior Taste Award független szakzsűri legmagasabb minősítését is, a háromcsillagos elismerést.

A harminc évvel ezelőtt indult Tutti Kft. sikerét fagylaltporok fejlesztésével alapozták meg, mára a hazai élelmiszeripar meghatározó és elismert vállalkozásává vált. A hagyományos, közismert instant termékek mellett a különleges innovációk jellemzik a társaságot. A hazai kiskereskedelemben elsőként (2002-ben) megjelent TUTTI Jegeskávét Európán kívül többek között a Közel-Keletre is exportálja a cég. A jegeskávé termékcsoport értékesítése tavaly 45%-kal nőtt az előző évhez képest, az elmúlt öt évben pedig 81%-ot.

Negyedszer nyertek Magyar Termék Nagydíjat

A nyugat-dunántúli régióból pályázó Darnó-Hús termékeket előállító Funkció Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (www.darno-hus.hu) idén a negyedik Magyar Termék Nagydíját érdemelte ki Szigetközi kolbász variációk termékcsaládjával, továbbá elnyerte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság "Érték és Minőség" különdíját is.

A cég 2014-ben a májas termékcsaláddal, tavaly a "Darnói múltidéző" és a "Darnói egészségforrás" termékekkel, idén pedig a "Szigetközi kolbász variációk" termékcsaláddal nyerte el e rangos díjat, amely az utóbbi évek során hazánk egyik legrangosabb minősítő rendszerévé vált. A most megkapott nagydíjjal immár tizenhat tagúra bővült a Darnó-Hús Magyar Termék Nagydíjas húskészítményeink köre. A negyedik Magyar Termék Nagydíjat a cég harmadik generációja - Kovács Bálint és ifj.Kovács Péter -, míg az Érték és minőség különdíját a cég igazgatója, Kanyóné Princes Gyöngyi vette át.

"Különösen büszkék vagyunk, hogy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal elismerve a Darnó-Hús több évtizedes minőség, innováció  és vevők iránti elkötelezettségét, az Érték és Minőség különdíjat adományozta cégünknek" – hangsúlyozta lapunknak Kanyóné Princes Gyöngyi ügyvezető. Elmondta: a most Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett termékcsalád a kolbászok kedvelőinek készült, amelyben mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. Így a Szigetközi házikolbászt, csemege házikolbászt, Darnói vastagkolbászt, a szigetközi csípős házikolbászt, a szarvas kolbászt, lókolbászt, illetve snack kolbászokat.

 
A Darnó-Hús vezetői a Magyar Termék Nagydíjjal.
A Darnó-Hús vezetői a Magyar Termék Nagydíjjal.


Minőségi ételek-italok 

A Kont Éttermet üzemeltető Gastro Kont Kft. (www.kontetterem.hu) éttermi vendéglátás kategóriában a Magyar Termék Nagydíj kitüntetésen felül kiérdemelte a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség különdíját is, brandépítés kategóriában.

A régió mindhárom nagydíj-nyertese kiemelten fontosnak tartja, hogy a csökkenő presztízsű és bevételű hazai élelmiszeripar és gasztronómia megítélése a folyamatos fejlesztések révén a fogyasztók számára nagyobb elismerést kapjon, valamint, hogy a mennyiség helyett leginkább a minőségi, biztonságos ételek-italok iránti igény és kereslet növekedjen. A közös cél érdekében, a három vállalat tárgyalásokba kezdett a jövőbeni lehetséges együttműködésről.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

500 Audis önkéntes bevetésen

500 Audis önkéntes bevetésen
Tovább olvasom