Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Tengerész emlékek - kiállítás

Megnyílt a győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Nonprofit Kft. emeleti kiállító termében a Tengerész emlékek című kiállítás.

A tárlaton Maurer Péter Miklós hagyományőrző matróz fotógyűjteménye és dr. Hűvös Ferenc hajómodellező korabeli modelljeit tekinthetik meg (Zrínyi csatahajót, a Viribus-Unitist és a Zenta cirkálót) és egyéb relikviáit.

A tárlat dec. 20-ig tekinthető meg a Megyei Művelődési Központ nyitvatartási ideje alatt, délután 14 és 18 óra között.

Az iskoláknak, csoportoknak előzetes egyeztetéssel vezetést biztosítanak. Időegyeztetés a 06-96/326-522
A tárlat fővédnökei a Magyar Tengerészek Egyesülete, a győri Rotary Club, a győri Pro Urbe egyesület, Győr–Moson–Sopron megyei önkormányzat. A kiállítás hat év alatt tizenöt kiállítást ért meg. A tárlaton Maurer Péter Miklós édesapja által készített fotók láthatók, amelyek 1912–1918 között, mint az osztrák-magyar Monarchia haditengerészeként készített és gyűjtött, 1918 nyár végén a Viribus-Unitis csatahajó kormányos matrózaként szerelt le. A megnyitón a köszöntő beszédet Kara Ákos, a Győr–Moson–Sopron Megye Közgyűlésének alelnöke tartotta. A kiállítást Horváth Lajos múzeumi főtanácsos nyitotta meg, közreműködött Györgyfi József színművész. A kiállítási anyagot Szepes Péter festőművész szerkesztette.

Tengerész emlékek című kiállítás - Fotó: Szük Ödön

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A humanizmus bizony fájdalmas

Eljön a pillanat, amikor nem csupán a színházról, de a közönségről is érdemes kritikát írni.… Tovább olvasom