Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Tehetségeket támogatnak

Huszonhat ifjú tehetséget támogat pályázati úton a Győr Tehetséges Ifjúságáért Alapítvány. A tegnap kiosztott, összesen mintegy négyszázötvenezer forint részben önkormányzati, részben szponzori pénzekből tevődik össze.
A tizenegy tagú kuratórium kilenc és fél éve írja ki éves pályá zatait, amelyet két év közbeni pá lyázat követ. Az idei első féléves támogatást huszonhat tehetséges fiatal veheti igénybe, akad, aki olaszországi fotókiállítás megren dezésére, külföldi tanulmányaira, karatebajnokságra vagy művésze ti esemény szervezésére kapott tá mogatást a Győr Tehetséges Ifjú ságáért Alapítványtól. A tízesztendős Virág Anett táncbajnokságokon szeretne részt venni, s ehhez tizenhárom ezer forintot kapott a városi szervezettől.
A győri Apor-isko la diákja novemberben német országi versenyre, decemberben a szlovákiai táncvilágbajnokság ra készül. Öt éve táncol a Grácia Mozgásstúdióban, kedvenc mű faja talán a diszkó, második he lyezést ért el nemrég a magyar bajnokságon. Számos rangos eredményét még rangosabbak kal gyarapítaná, s talán novem berben kiderül: ez csupán pénz kérdés. Bakó Ferenc, a kuratórium el nöke elmondta, a szervezet há rom és fél millió forinttal gaz dálkodik, ehhez másfelet ad a város. A támogatást az összeg kamataiból osztják szét a fiatal tehetségek között. Bakó Ferenc reméli, hogy sikerül ötmillió fo rintos városi támogatásról szóló javaslatát keresztülvinnie még ezen a közgyűlésen. L. B. Pályázat: Négyszázötvenezer forintot osztottak ki

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költöznek a kastélylakók

Ötven ember négy szobában évek óta, s ki tudja, meddig – ez igazán a való világ része, egy kis… Tovább olvasom